Nesuglasice riješene: Fond će sufinancirati obnovu kuća

Autor: DK

POŽEGA –  Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Vedran Neferović rekao je da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio odluku 16.lipnja 2014. godine o dodjeli sredstava za poboljšanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, postavljanje toplinske fasade i izmjenu stolarije.

Tako će Fond sufinancirati dio projekta u iznosu od 990 tisuća kuna. Ukupna vrijednosti projekta je gotovo 2,5 milijuna kuna za što će uz Fond i Grad Požega osigurati 247.500 kuna a preostali dio trebaju financirati direktni korisnici-građani koji se budu javili i prošli na natječaju.

Tekst natječaja je poslan Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na suglasnost koji bi trebao biti u konačnici raspisan za desetak dana.

Građani će moći podnositi prijave, na temelju natječaja, kojima će se ako udovolje traženim uvjetima moći maksimalno isplatiti 75 tisuća kuna po jednoj prijavi. Sufinanciranje Fonda i Grada bi bilo u iznosu od 37.500 kuna dok bi preostali iznos trebao platiti sam korisnik. Ako je iznos radova veći to ide na teret korisnika.

U potrebnoj dokumentaciji koja će biti sastavni dio prijave na natječaj neophodan će biti dokaz da je zgrada legalna i da ima sve potrebne dokumente sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

Kako bi građanima bilo što jasnije vezano za mogućnost prijave na natječaj organizirati će se prezentacija kojom će se svakom pojedincu približio svaki detalj koji je vezan za ostvarenje prava na sufinanciranje.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: