Nepopravljivi optimist pun energije: Ivo Enjingi proslavio 77. rođendan /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

HRNJEVAC – Ivo Enjingi, poznati vinogradar i vinar iz Hrnjevca tradicionalno slavi rođendan. Na taj dan, 17. svibnja svake godine, okupljaju se rodbina, prijatelji i poslovni partneri iz Hrvatske i inozemstva. Ovoga puta je to 77. rođendan na koje je slavlje došlo više od dvije stotine uzvanika. Kako priliči u toj prigodi, konzumira se birana hrana, degistiraju izvrsna Enjingijeva vina, pjeva i pleše.

Ivin rođendan je i dan otvorenih vrata. Posjetitelji s čašama obilaze bačve u podrumu, kušaju i degustiraju vina koja žele. Otvorena je i bogata vinska arhiva.

Pozdravljajući goste, Enjingi je izrazio nezadovoljstvo stanjem u društvu i zabrinutost za mlade generacije. Osim toga, vinogradari su prepušteni sami sebi, a i priroda im nije naklonjena. Dvije godine za redom mraz znatno umanjuje prinose. Bez obzira na sve, Ivo je optimist. Tako je ovga proljeća posadio deset hektara novih vinogarada.

U glazbenom dijelu su sudjelovali Tamburaši “Gazda” iz Zagreba koji s Enjingijem i požeškim glazbenim ferstavalom surađuju od svojih početaka.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek