Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Nepopravljivi optimist pun energije: Ivo Enjingi proslavio 77. rođendan /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Nepopravljivi optimist pun energije: Ivo Enjingi proslavio 77. rođendan /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Nepopravljivi optimist pun energije: Ivo Enjingi proslavio 77. rođendan /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

HRNJEVAC – Ivo Enjingi, poznati vinogradar i vinar iz Hrnjevca tradicionalno slavi rođendan. Na taj dan, 17. svibnja svake godine, okupljaju se rodbina, prijatelji i poslovni partneri iz Hrvatske i inozemstva. Ovoga puta je to 77. rođendan na koje je slavlje došlo više od dvije stotine uzvanika. Kako priliči u toj prigodi, konzumira se birana hrana, degistiraju izvrsna Enjingijeva vina, pjeva i pleše.

Ivin rođendan je i dan otvorenih vrata. Posjetitelji s čašama obilaze bačve u podrumu, kušaju i degustiraju vina koja žele. Otvorena je i bogata vinska arhiva.

Pozdravljajući goste, Enjingi je izrazio nezadovoljstvo stanjem u društvu i zabrinutost za mlade generacije. Osim toga, vinogradari su prepušteni sami sebi, a i priroda im nije naklonjena. Dvije godine za redom mraz znatno umanjuje prinose. Bez obzira na sve, Ivo je optimist. Tako je ovga proljeća posadio deset hektara novih vinogarada.

U glazbenom dijelu su sudjelovali Tamburaši “Gazda” iz Zagreba koji s Enjingijem i požeškim glazbenim ferstavalom surađuju od svojih početaka.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.