(Ne)očekivani preokret u čaglinskom HNS-u, Ivan Đurina v.d. predsjednika

Autor: D.K.

DSC_0324 (Small)ČAGLIN – Iako se očekivalo da će bivši načelnik općine Čaglin Ivan Đurina i član HNS-a doživjeti istu sudbinu kao i u općini, gdje je smijenjen sa mjesta načelnika općine, te da će biti isključen i iz stranke prema svemu sudeći dogodio se neočekivani politički preokret. Kako neslužbeno doznajemo Đurina ne da nije smijenjen, već naprotiv, imenovan je za v.d. predsjednika čaglinskog HNS-a što je iznenadilo njegove dosadašnje političke prijatelje i suradnike koji su inicirali njegovu smjenu kako sa mjesta općinskog načelnika tako i isključenja iz stranke.

Nekoliko smo puta pisali o ovoj tematici na što se bila i oglasila dopredsjednica čaglinske podružnice HNS-a Snježana Anokić Rogalo koja nas je izvijestila da je  predsjedništvo HNS-a podružnice Čaglin  pokrenulo postupak za izbacivanjem iz stranke bivšeg načelnika Općine Čaglin Ivana Đurine te da je od dvanaest članova predsjedništva osam njih potpisalo zahtjev za pokretanjem postupka za izbacivanjem Ivana Đurine iz stranke. Unatoč svemu tome to se nije dogodilo!

Koji je trenutno status, prema svemu sudeći, bivšeg predsjednika čaglinske podružnice HNS-a Željka Garca i njegovih suradnika nismo uspjeli doznati za što bi svakako trebali dobiti točniju informaciju u srijedu za kada je planirana konferencija za novinare “dosadašnjih” čelnika HNS-a Čaglin.

Pokušali smo kontaktirati gospodina Đurinu ali se nije javljao na telefonske pozive a od gospođe Anokić Rogalo uspjeli smo doznati samo da će biti veoma interesantna konferencija za novinare, u srijedu, prije koje ne želi ništa govoriti.

Đurina ponovno kandidat za načelnika a podržati će ga SDP i HSU?   

Također prema neslužbenim informacijama gospodin Đurina se intenzivno priprema za predstojeće lokalne prijevremene izbore za općinu Čaglin koji se trebaju održati u narednih dva do tri mjeseca. Prema nekim informacijama doznajemo i da je gotovo postignuta koalicija na lokalnoj razini između Ivana Đurine odnosno čaglinskog HNS-a te SDP-a i HSU-a na općinskoj razini. Hoće li se takvom koalicijom uspjeti presložiti snage i među stanovnicima tamošnjeg kraja te dobiti većina u Općinskom vijeću teško je za pretpostaviti.

Kako neslužbeno doznajemo HDZ se ozbiljno priprema da preuzme vlast i dobije povjerenje mještana u toj općini kako bi zaokružio cjelinu i dobio da vodi i upravlja i tom jedinicom lokalne uprave kako u izvršnoj tako i zakonodavnoj vlasti. Dobivanjem većine u Općinskom vijeću Čaglina i svog načelnika HDZ bi u Požeško-slavonskoj županiji imao vlast u svim gradovima i općinama i bila bi kao takva županija jedina u Hrvatskoj.

Više iz kategorije