NEOBIČNE ODLUKE NAŠIH SUGRAĐANA: Baka Mira organizirala vlastite karmine i proslavu rođendana /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Požežanka Mira Stanković odlučila se na nesvakidašnji poduhvat boreći se za život zaražena virusom Covid 19. Život joj je „visio o koncu“ a posljedice bolesti osjeća i danas. Uspješno, ali sporo se oporavlja.

Prikovana za krevet i shrvana bolešću odlučila je da ako preživi 80. rođendan proslavi godinu dana prije, na 79. rođendan. Osim proslave ranijeg ulaska u devetu deceniju života željela je da vidi i vlastite karmine. Zamišljeno i učinjeno.
Na poziv se okupila obitelj, rodbina i prijatelji iz bliže i šire okolice. Iz Kanade su avionom doletjeli kćerka Željka i sin Jovica, te unuci Anja i Jovan. Odazvali su se brojni prijatelji, uglavnom umirovljenici s kojima je provodila ugodne dana na druženjima i zabavama. Nije izostavila ni susjede iz Ulice Sv. Roka.

Uzvanici su dočekani obiljem hrane, slastica i pića. Suhomesnati naresci za predjelo, pileća juha s domaćim rezancima, sarma, prasetina i vruća janjetina netom ispečena prije serviranja, sve začinjeno pjesmom i svirkom glazbene grupe „Gold“. Vremešni umirovljenici pokazali su izdržljivost plešući i pjevajući do kasnih noćnih sati.

Mire Stanković sjećaju se vremešniji Požežani s tržnice gdje je godinama prodavala cvijeće. Prepoznavali su je i po žutom varburgu karavanu s kojim je „dimil“ ulicama grada. Uvijek vesela s doskočicama dočekivala je kupce.
Baka Mira je zadovoljna ispraćala uzvanike i smirena da je obilježila dva važna događaja u zalasku života.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88