Nema stajanja s infrastrukturnim radovima na području općine Jakšić; asfaltiranje ulica u Rajsavcu obnova mjesnog doma, pripreme drugih projekata…. /FOTO/

Autor: D.K.

Da se već unazad više od četiri godine nije ništa radilo na infrastrukturnim radima na području općine Jakšić, koje je teško sve u jednom dahu nabrojati, moglo bi se reći da oni koji se sad izvode da su predizborni što u svakom slučaju nije. Proračunski je još prošle godine planirano izvođenje radova u Rajsavcu i asfaltiranje Odvojka Ribnjačarske ulice kao i kompletna obnova mjesnog doma koji će postati prava ljepotica u tom mjestu koji će uz uređeno školsko dvorište i Područnu školu čini jezgro društvenog okupljanja tamošnjih stanovnika svih uzrasta što oni i zaslužuju.

Općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević, ako se malo bolje prate sve odrađene investicije vodio je računa da se ravnomjerno ulaže u sva mjesta koja pripadaju toj jedinici lokalnih samouprava. U pripremi je i najavama odnosno proračunskim planovima odrađivanje investicija u Cerovcu, Granju i drugim mjestima gdje su neki radovi već trebali započeti ali zbog trenutne situacije s pandemijom i brojnih administrativnih barijera do toga u planiranim rokovima nije moglo doći.

Unatoč tomu malo po malo sve dolazi na svoje i sve će se što je planirao odraditi jer j proračun općine stabilan i ima dovoljno sredstava za sve potrebe stanovnika koji baš i napuštaju svoj zavičaj, ostaju svoj na svome i potiču druge da se dosele na područje općine Jakšić, kakvih primjera ima ne mali broj.

Vratimo se na najnovije radove koji su izvedeni i odrađeni.

-Nakon realizirane javne vodoopskrbe i odvodnje, te izgradnje plinske mreže pristupili smo uređenju i asfaltiranju Odvojka Ribnjačke ulice u Rajsavcu. izvođač radova je tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o., a investicija je financirana proračunskim sredstvima u vrijednosti gotovo 80 tisuća kuna – ističe načelnik Ivica Kovačević pokazujući dovršetak radova samo nekoliko stotina metara završetak investicije na kompletnom uređenju mjesnog doma u Rajsavcu.

-Zbog dotrajalosti materijala na krovištu i pokrova od azbestnih ploča na mjesnom domu ovdje u Rajsavcu bila je nužna sanacija navedenog objekta. Isto tako su bile i neadekvatne i nekvalitetne elektro instalacije i rasvjeta. Uređenje i obnovu smo planirali u proračunu za ovu godinu. Možemo reći da je sve prema projektu odrađeno. Postavljena je nova metalna krovna konstrukcija sa sendvič panelima pet centimetara, uredila se nova podna armaturna ploča s termo izolacijom, postavljene su nove elektro instalacije i ugradnja suvremene LED rasvjeta u objektu, ugrađene su klime za grijanje i hlađenje prostora – pojašnjava Kovačević dodajući i kako je zamijenjen dotrajali dio drvene stolarija s novom PVC stolarijom.

-Kao što se i vidi Izvršeno je i žbukanje zidova i soboličilački radovi na unutrašnjim zidovima doma, te uređenje vanjske ovojnice. U sve te radove uloženo je 600 tisuća kuna – dodaje Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić zaključujući kako se ubrzo očekuje predaje mjesnog doma na korištenje  mještanima naselja Rasjavac.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88