Nema odmora: Izgradnja Studentskog doma u punom jeku, vrijeme građevinarima ide na ruku /FOTO/

Autor: DK

Nakon što je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac u listopadu prošle godine položila kamen temeljac za izgradnju novog Studentskog doma u Požegi krenulo se s intenzivnim radovima kako bi dugo očekivano zdanje bilo završeno i stavljeno u funkciju do određenog roka. Za radnike Presoflex gradnje kojima je povjerena izgradnja, odnosno tvrtka koja je prošla na natječaju, odmora nema.

S intenzivnim radovima se počelo odmah u prvim danima 2019. godine u čega smo se uvjerili prilikom posjete gradilištu na kojem građevinski radnici izgrađuju budući Studentski dom pod budnim okom nadležnog inženjera, voditelja gradilišta.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 32 milijuna kuna kojega financira Ministarstvo regionalnog razvoja, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, a čiji se završetak očekuje u prosincu ove godine. Studentski dom imat će 110 kreveta, od čega je previđeno da 62 kreveta budu za studente u nepovoljnom materijalnom položaju, a 2 kreveta za studente s invaliditetom. Dom će biti opremljen i polivalentnom sportskom dvoranom, medijatekom, opremljenom učionicom, čajnom kuhinjom, samoposlužnom praonicom i suvremenim restoranom s 80-ak mjesta.

Stavljanjem u funkciju Studentskog doma za očekivati je da će biti veći interes za studiranjem na požeškom Veleučilištu u više različitih stručnih studija na Društvenom odnosno Poljoprivrednom odjelu.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: