NEMA KOORDINACIJE I DOGOVORA: Kome trebaju tri kulturne priredbe u isto vrijeme?

Autor: DK

POŽEGA – Čak tri kulturno-umjetničke priredbe organiziraju se ove subote u Požeškoj kotlini i to u istim terminima.

Pleternica je od 19 sati domaćin svoga jubilarnog 25. Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe 2017.“ koji se uobičajeno dugi niz godina održava drugog vikenda u lipnju.

Kaptol u isto vrijeme, točnije od 18 sati, ima Dječju smotru folklora češke nacionalne manjine pod nazivom „Naše jaro“(Naše proljeće).

KUD „Berda“  iz Brestovca istoga dana ima smotru folklora sa nastupom brojnih kulturno-umjetničkih društava iz raznih dijelova naše države.

Postavlja se pitanje čemu sve to u isto vrijeme, odnosno jesu li organizatori razmišljali da možda ima posjetitelja koji bi željeli pogledati sve tri priredbe. Drugo pitanje je jesu li oni znali za ove ostale priredbe kada su svoju pripremali, odnosno prate li zbivanja i raspituju li se možda o podudarnosti zbivanja.

Možda je to zadatak Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije koja okuplja kulturno-umjetnička društva i srodne udruge.

Ili da postavimo konkretno pitanje treba li možda nekima zbog ovakvog pristupa i ponašanja obustaviti isplata sredstava potpore iz proračuna Požeško-slavonske županije koja itekako pomaže u organizacijama gotovo svih priredbi i manifestacija.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u više je navrata upozoravao na ovakve pojave i potrebu koordinacije kako bi se poštivao kalendar događanja, možda je vrijeme da to pojedinci poslušaju i prenesu u svoje sredine.

/Foto: Ilustracija/

Više iz kategorije