Nekoliko naraštaja obitelji slavilo 65 godina braka Ruže i Augustina Jelušić iz Kaptola /FOTO/

Autor: DK

Obiteljskim slavljem sa pedesetak rođaka, prijatelja i uzvanika Ruža i Augustin Jelušić iz Kaptola proslavili su 65 godina braka. Vrijedan je to jubilej pa je izuzetno veselo bilo u ugostiteljskom objektu “Stari fenjer” u Turniću. Na jednom mjestu se našlo nekoliko naraštaj te poznate kaptolačke obitelji čiji su potomci vrijedni poduzetnici.

Do 1964. godine Ruža i Augustin su živjeli su u Kotor Varoši gdje su se upoznali i vjenčali. Tada su doselili u Kaptol sa troje djece, Ilijom, Zvonkom i Perkom, te Ružinim bratom Ivom. Ubrzo nakon dolaska rodili su im se blizanci Petar i Jelica. Tako je uz Ružine roditelje u domaćinstvu živjelo desetoro ukućana.

Čitav radni vijek Augustin je proveo radeći na različitim poslovima u Njemačkoj i Austriji, a kroz te godine supruga Ruža je brinula o obitelji, odgoju i školovanju djece, te o okućnici, njivi.

-Nikada nisam požalila što sam se udala za Augustina – ističe Ruža i dodaje. Kao kod svih obitelji, bilo je i teških trenutaka, ali su uvijek prevladani i živjelo se lijepo. Veselili smo se svakom novom danu. Djeca su nam najveća radost. Svi su se iškolovali i osnovali obitelji. Ponosna sam na njih.

Augustin je već dvadesetak godina u zasluženoj mirovini. Dobrog je zdravlja. Posebno ga veseli susret s djecom koja većinom žive u Kaptolu i bližoj okolici. Najviše se obradovao susretu sa svim unučićima, a ima ih petnaestoro, te još i šestoro praunučadi.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije