Nekada je bicikli koštao kao dobra krava, a danas ga može gotovo svatko kupiti (FOTO)

Autor: DK

VELIKA – Treću godinu za redom organizirana je vožnja sa starodobnim biciklima koje je ove goodine krenula iz Velike prema Kaptolu na kojoj će relaciji biti usputnih stanki za odmor i okrjepu.

Vožnju starim biciklima organizirao je Oldtajmer klub „Velikaši“ iz Velike koji je uz potporu općine Velika, Moto kluba Velika i ugostitelja toga kraja organizirao tu zanimljivu atraktivnu vožnju.

Uz domaći klub i članove atraktivnoj vožnji, njih 30-ak pridružili biciklisti iz Požege, Osijeka, Nove Gradiške, Orahovice, Našica i Slavonskog Broda.

Franjo Radman

-Danas je naša treća biciklijada koju smo nazvali “Starim bicom kroz Zlatnu dolinu”. Uz druge goste već treću godinu za redom se odazovu naši prijatelji iz Nove Gradište sa pet članova, a među njima je najstariji član koji ima 70 i koju godinu, ali on se neda i uspijeva s nama izdržati od starta do cilja. Danas je jako slabo moguće vidjeti starih bicikala koji su uvijek izazovni. Njih je danas jako malo koje je pojeo zub vremena. Prije 50-ak godina i više da bi čovjek došao i kupio bicikli morao je raditi pola godine, a možda i više. Davnih prijašnjih godina uvijek je bilo mjerilo jedan dobar bicikli je u vrijednosti jedne dobre krave. Tada je rijetko tko imao bicikli, a mi danas pokušavamo spasiti takve dvokotače kao prometala od zaborava – rekao je Franjo Radman iz Velike organizator biciklijade.

Utrku je otvorio i sudionike pozdravio načelnik općine Velika Vlado Boban nakon čega su se biciklisti zaputili planiranom rutom, a prva im je stanka bila kod zgrade Parka prirode Papuk gdje su se gosti mogli upoznati sa tom ustanovom i njenim djelovanjem.

Marko Abramović

Moj bicikli je 77 godina star i nadam se da će izdržati ovu vožnju, u što uopće ne sumnjam. Nažalost puno ljudi u tom godinama nisu više među nama – dodao je Radman.

Posebno su zahvalni Policijskoj upravi Požeško-slavonskoj koja im je osigurala pratnju biciklista, a u atraktivnoj vožnji sudjelovao je i policajac na policijskom biciklu Marko Abramović.

Uz policijski pratnju bicikliste je pratio stari Oldtimer traktor s prikolicom koji je bio na usluzi u slučaju nekakvog kvara ne nekom biciklu od sudionika.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: