Nedolaskom na sjednicu Gradskog vijeća SDP-ovi vijećnici potvrdili da neće pokrivati nerad i aljkavost

POŽEGA – Kako su i najavili na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Požege nisu bili vijećnici SDP-a koji su u svom prethodnom priopćenju osudili način sazivanja tvrdeći da se sazivanjem sjednice krše odredba Statuta grada Požege.

U svom priopćenju Klub vijećnika SDP-a, kojeg je potpisao predsjednik Zdravko Ronko, prozivajući “nesposobni tandem Neferović-Smolčić” naveo je slijedeće:

U protekle tri godine u radu Gradskog vijeća mnogo puta smo upozoravali na kršenje odredbi Statuta Grada Požege i Poslovnika o radu Gradskog vijeća od strane Predsjednika gradskog vijeća jer su ta kršenja postala više pravilo  nego iznimka, no pomak ka boljem ipak je izostao.

Poziv za sjednicu Gradskog vijeća Požege dostavljen vijećnicima u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima za srijedu  07.09.2016. samo je dokaz tog pravila ali i vrijeđanje izabranih vijećnika u Gradu Požegi.

Sazivanje takve sjednice 48 sati prije održavanja u suprotnosti je s člankom 80.stavak 1 Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Požege.

Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Požege odlučio je kako u toj i takvoj farsi neće učestvovati, kao što neće pokrivati nerad i aljkavost dobro plaćene gradske uprave na čelu sa nesposobnim tandemom Neferović – Smolčić.

Nije trebalo čekati dugo odgovor na priopćenje kojeg potpisuje gradonačelnik Požege Vedran Neferović kojeg prenosimo u cijelosti:

Dok se neki bore za svoje fotelje u Hrvatskom saboru, odgovorni gradski vijećnici imaju obvezu prisustvovati sjednicama Gradskog vijeća i donositi odluke koje se odnose na dobrobit građana, a u ovome slučaju na dobrobit djece našega grada. Pojedincima je očito važnija vlastita politička karijera od interesa najmlađih stanovnika ovoga grada. Sjednica Gradskog vijeća sazvana je u skladu s Poslovnikom o radu Gradskog vijeća (Službene novine Grada Požege, br.9/2013.) u kojemu stoji: „Sjednice Gradskog vijeća sazivaju se pisanim pozivom u pravilu sedam dana prije održavanja sjednice, a ako postoje opravdani razlozi, taj se rok može skratiti. O drugačijem načinu sazivanja sjednice i opravdanosti razloga za sazivanje sjednice u kraćem roku odlučuje predsjednik Gradskog vijeća“.

S ponosom ističem da se sve tri točke dnevnoga reda sutrašnje sjednice odnose na djecu, odnosno na brigu o najmlađima. Tako će vijećnici odlučivati o prijedlogu Rješenja o imenovanju ravnatelja Dječjih vrtića Požega, prijedlogu Odluke o sufinanciranju troškova Katoličke osnovne škole u Požegi u školskoj godini 2016./2017 te o prijedlogu Odluke o provođenju produženog boravka u gradskim osnovnim školama u školskoj godini 2016./2017.

Smatram kako navedene točke dnevnog reda ne iziskuju prevelik umni napor kod vijećnika, a mi konačno možemo reći da, uz šest učiteljica u tri gradske osnovne škole te dvije učiteljice u Katoličkoj školi, Grad Požega izdvaja 700 tisuća kuna za njihove plaće kako bi gradski mališani imali produženi boravak u školi, a njihovi roditelji slobodno obavljali svoje poslovne obveze. Za dolazak na takvu sjednicu doista je potrebno samo malo dobre volje i ne vidim zašto bi itko od vijećnika bio protiv odluka koje se tiču dobrobiti djece. Iz takvoga je postupka vidljivo kako su u SDP-u bitni i svrha sami sebi.

Nastavno na odgovor gradonačelnika Neferovića primili smo i reakciju Zdravka Ronka koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani, molim  da se uz članak  „Predsjednik Gradskog vijeća krši Statut i Poslovnik“ objavljen na Vašem portalu 06,09.2016., a što će biti preneseno i u tiskovinu „Požeška kronika“ objavi slijedeće:

Kako se javio i „uvaženi“ predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege g. Neferović javnost ne bi smjela biti uskraćena i za još neke momente:

Od opsjednutosti unutarstranačkim sukobima i svojim propalim ambicijama, te opterećenošću od silnog  festivalskog ića i pića Neferović je zaboravio da postoje i djeca, pa promašio i rokove i prugu i stanicu.

Sad bi da mu netko drugi vadi „kestenje iz vatre“.E neće ići, sve dok se ne ispriča i djeci i roditeljima i vijećnicima.

Koji bezobrazluk – zakinuti djecu pa ih onda još i zloupotrijebiti za svoje prljave i nečasne rabote.Sram ga može biti!

 

0 Comment