U nedjelju planinarite nepoznatim Papukom: Očekuju vas ture od 2 i 4 sata, dobro druženje i uživanje u prirodi

nepoznati Papuk 2015.

VELIKA – Međunarodni dan planina – 11. prosinca, i ove će godine biti obilježen Izletom u nepoznati Papuk.

Ovo je 11. godina kako Park prirode Papuk u suradnji s udrugom Slavonski planinari i Hrvatskim planinarskim savezom Međunarodni dan planina obilježavaju pohodom na neku od neuobičajenih planinarskih tura.

– Na našoj planini ima još mnogo, široj izletničkoj skupini, nepoznatih predjela. Jedna takva lokacija je i “Stara pruga” koja prolazi uz suho korito Radovanačkog potoka. Na ovogodišnjem izletu čija je trasa oko 9 kilometara vidjet ćemo i karbonatne stijene zanimljivih oblika kojima su planinari svojevremeno davali čudna imena: Južna terasa, Veseljko, Klanac – poručuju iz Parka prirode Papuk.nepoznati Papuk

Okupljane izletnika je do 9 sati na lokaciji Poljanice, autodromu iza veličke obilaznice, a kako bi se planinari lakše snalazili, bit će postavljeni privremeni putokazi s natpisom MDP 2016.

Hodat će se dvjema stazama. Duža traje oko četiri sata: Poljanice-Stinica-stara pruga-Stražemanski grad-Poljanice, dok će za prehodati kraću dionicu biti potrebno oko dva sata: Poljanice-dio poučne staze Turjak-Stinica-Poljanice.

Dosadašnjih se godina na izletima u nepoznati Papuk okupljalo i do 250 planinara iz 30-ak planinarskih društava. nepoznati Papuk

0 Comment