Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Ne propustite vikend provesti u Pleternici: Svjetska razina Međunarodnog konjičkog turnira

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Ne propustite vikend provesti u Pleternici: Svjetska razina Međunarodnog konjičkog turnira Požega.eu | Ne propustite vikend provesti u Pleternici: Svjetska razina Međunarodnog konjičkog turnira

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Lipanj u Pleternici galopirajućim korakom juri dalje pa ja tako ovog vikenda na rasporedu Međunarodni konjički turnir koji centar događanja seli na Hipodrom.

– Ovo je najveći konjički turnir u povijesti Republike Hrvatske s najvećim brojem zemalja sudionica i konja do sada. Danas do kraja dana očekujemo još 40-ak konja dok ih je u ovom trenutku u Pleternici 130. Sam kamp je duplo veći od protekle godine što puno govori koliko je turnir narastao u posljednjih godinu dana – rekao je Domagoj Katić, direktor Međunarodnog konjičkog turnira CAI Pleternica.

Stepenica više u odnosu na prošlu godinu turnira je i ostvarena suradnja s Mađarskim konjičkim savezom koji će jedno kolo svoje lige voziti u Pleternici, a kako se radi o organizaciji koja je apsolutni vrh u ovom sportu suradnja pridonosi spektakularnosti turnira.

Ono što još želim istaknuti da se danas ovdje nalazi skoro 300 ljudi koji će biti tu do ponedjeljka i svoje novce trošiti ovdje u Pleternici što je dodatan benefit samoga turnira u turističkom smislu. Turnir je važan i jer je kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo, a što se tiče samih zemalja sudionica, mogu istaknuti da je najdalji sudionik potegao čak 1500 kilometara iz Grčke u Pleternicu – dodao je Katić.

Osim spomenutih Grka  sudionici turnira su stalni gosti domaćeg konjičkog kluba iz Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Austrije i Republike Hrvatske, uz koje će domaće boje braniti vozači Matej Bello i Stjepan Matijević.

– Kao i u svaku manifestaciju mi smo ponovno okupili naše udruge, ustanove i tvrtke koje će ponuditi dodatan sadržaj. Već u petak nas očekuje Knjignik u organizaciji Hrvatske knjižnice i čitaonice kao zabavan sadržaj za djecu i odrasle. Osim toga te iste večeri imamo koncert Slavonskih lola i noćnu utrku koja je jedna od najatraktivnijih za posjetitelje. U subotu i nedjelju slijedi nastavak turnira i sportski program, a osim toga pripremili smo dodatan sadržaj, igraonicu za naše najmlađe, ponudu suvenirnice, naših udruga i lokalni sajam. Pozivamo sve da dođu, da vide što se sve ovdje događa, da se lijepo podruže i zabave jer smo se ponovno okupili na ovom prostoru kako bi pružili što bolju ponudu našim posjetiteljima i kako bi se što ugodnije osjećali u Pleternici – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo