Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Ne postoji niti jedan proizvod kojeg ne možemo proizvesti i imati u našoj županiji /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Ne postoji niti jedan proizvod kojeg ne možemo proizvesti i imati u našoj županiji /FOTO/ Požega.eu | Ne postoji niti jedan proizvod kojeg ne možemo proizvesti i imati u našoj županiji /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA - Veliki broj domaćih proizvođača, s područja Požeško-slavonske županije predstavio se na “Doručku s hrvatskih farmi” koji je bio organiziran u Zlatnom lugu u Donjim Emovcima.



Manifestaciju je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak u nazočnosti ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravka Baraća, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, njegovih zamjenika Željka Jakopovića i Ferdinanda Trohe, zastupnika u Hrvatskom saboru Franje Luciće te svih čelnika lokalnih jedinica samouprava, gradonačelnika i načelnika općina s područja Požeško-slavonske županije.



Doručak s hrvatskih farmi održava se u cilju promocije svježih i kvalitetnih proizvoda s domaćih farmi, a u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije. Na "Doručku s hrvatskih farmi" mogla su se kušati i vidjeti domaća jela, odnosno proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva, marmelade, jaja, sokovi od voća, med, razna tjestenina, tradicionalni kolači, domaći kruh, suhe šljive aronije i dr. od kojih su neki pripremljena na tradicijski način. Tu se radi isključivo o proizvodi s oznakama: Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe Naše, Kruh hrvatskih polja te Brašno hrvatskih polja.

Ovom manifestacijom u Požegi, koja je 18 po redu nastavlja se promocija proizvoda s hrvatskih farmi i domaće poljoprivredne proizvodnje.



-Očekujem i vjerujem da će biti ručak i večera sa hrvatskih farmi i da će se kod naših obitelji pitati što to ja jedem, moja djeca i moja unučad. U Hrvatskoj se mora jesti hrvatsko. Pokrenulo se puno. Požeško-slavonska županija je sigurno jedna od onih kojima je poljoprivreda temeljni razvoj odnosno prehrambena i drug industrija. Kapacitete i mogućnosti imamo, a vrijedne ruke ovih ljudi pokazuju da mogu hraniti sebe ali i cijelu Hrvatsku. Ne postoji niti jedan proizvod kojeg mi ne možemo proizvesti i imati u našoj županiji - rekao je između ostalog požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Na manifestaciji su se sa svojim prozvodima predstavili, proizvođači suhomesnatih prozvoda, Hruška iz Bjeliševca, Kundakčić iz Grabarja, Kutjevo d.d., proizvođači sireva, Marija Ribičić iz Grabarja i BiZ iz Buka, proizvođač voćnih sokova Bojić iz Skenderovaca, proizvođači aronije, Ivan Baša i Đuro Blašković iz Jakšića te Franjo Jozipović iz Pakraca, proizvođač pekmeza OPG Danica Toman iz Kaptola, Bučninovog ulja Grbić d.o.o iz Požege, meda, Jelušić iz Novoselaca i OPG Anita Nekić iz Čaglina te sa pekarskim proizvodima Kutjevo d.d. i Metalija trans d.o.o. dok su domaće kolače predstavili učenici Poljoprivredno prehrambene škole, a tjesteninu Novak DMD iz Novoselaca.

/Foto: D. Mirković/



 



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo