Ne postoji niti jedan proizvod kojeg ne možemo proizvesti i imati u našoj županiji /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Veliki broj domaćih proizvođača, s područja Požeško-slavonske županije predstavio se na “Doručku s hrvatskih farmi” koji je bio organiziran u Zlatnom lugu u Donjim Emovcima.

Manifestaciju je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak u nazočnosti ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravka Baraća, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, njegovih zamjenika Željka Jakopovića i Ferdinanda Trohe, zastupnika u Hrvatskom saboru Franje Luciće te svih čelnika lokalnih jedinica samouprava, gradonačelnika i načelnika općina s područja Požeško-slavonske županije.

Doručak s hrvatskih farmi održava se u cilju promocije svježih i kvalitetnih proizvoda s domaćih farmi, a u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije. Na “Doručku s hrvatskih farmi” mogla su se kušati i vidjeti domaća jela, odnosno proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva, marmelade, jaja, sokovi od voća, med, razna tjestenina, tradicionalni kolači, domaći kruh, suhe šljive aronije i dr. od kojih su neki pripremljena na tradicijski način. Tu se radi isključivo o proizvodi s oznakama: Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe Naše, Kruh hrvatskih polja te Brašno hrvatskih polja.

Ovom manifestacijom u Požegi, koja je 18 po redu nastavlja se promocija proizvoda s hrvatskih farmi i domaće poljoprivredne proizvodnje.

-Očekujem i vjerujem da će biti ručak i večera sa hrvatskih farmi i da će se kod naših obitelji pitati što to ja jedem, moja djeca i moja unučad. U Hrvatskoj se mora jesti hrvatsko. Pokrenulo se puno. Požeško-slavonska županija je sigurno jedna od onih kojima je poljoprivreda temeljni razvoj odnosno prehrambena i drug industrija. Kapacitete i mogućnosti imamo, a vrijedne ruke ovih ljudi pokazuju da mogu hraniti sebe ali i cijelu Hrvatsku. Ne postoji niti jedan proizvod kojeg mi ne možemo proizvesti i imati u našoj županiji – rekao je između ostalog požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Na manifestaciji su se sa svojim prozvodima predstavili, proizvođači suhomesnatih prozvoda, Hruška iz Bjeliševca, Kundakčić iz Grabarja, Kutjevo d.d., proizvođači sireva, Marija Ribičić iz Grabarja i BiZ iz Buka, proizvođač voćnih sokova Bojić iz Skenderovaca, proizvođači aronije, Ivan Baša i Đuro Blašković iz Jakšića te Franjo Jozipović iz Pakraca, proizvođač pekmeza OPG Danica Toman iz Kaptola, Bučninovog ulja Grbić d.o.o iz Požege, meda, Jelušić iz Novoselaca i OPG Anita Nekić iz Čaglina te sa pekarskim proizvodima Kutjevo d.d. i Metalija trans d.o.o. dok su domaće kolače predstavili učenici Poljoprivredno prehrambene škole, a tjesteninu Novak DMD iz Novoselaca.

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek