Ne ponovilo se: Danas Dalmacija, prije četiri godine područje Pleternice /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

blankPLETERNICA / GRADAC – Na današnji dan 2014. godine poplave su po drugi put pogodile dio područja Pleternice najviše selo Gradac. Bili su to tužni prizori i velika borba stanovništva sa vodenom stihijom koja je po drugi put uništavala njihovu imovinu o čemu smo tada pisali POGLEDAJ OVDJE.

Sve smo to tada objektivom zabilježili. Bili su to strašni prizori. Tamošnje stanovnike zatekli smo s gradonačelnicom Pleternice Antonijom Jozić koja je u najtežim trenutcima bila među svojima i sa svojima prolazeći s njima kroz sve patnje i tegobe. Svi su tada zabrinutim pogledom gledali u nebo pitajući se koliko će još kiše pasti.

Prema informacijama koje smo dobili u Hrvatskim vodama trebalo bi se ubrzo početi s izgradnjom nasipa kako do takvih slučajeva ne bi više dolazilo. Možda je nasip trebalo već početi graditi ali birokracija uvijek čini svoje. Uz sve to problem je i s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa što također realizaciju izgradnje nasipa usporava.

Bilo je kako je bilo. Za nadati se da do takvih slučajeva neće dolaziti iako prirodi nikad nije za vjerovati koja je prevrtljiva što nam svjedoče i poplave ovih dana na području Dalmacije. 

Da se malo prisjetimo objavljujemo fotogaleriju koja najbolje svjedoči situaciju 13.rujna 2014. godine koji bi dan trebalo št prije zaboraviti.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića