Navike se usvajaju odmalena: Požeškim đacima i vrtićarcima darovani spremnici za odvajanje otpada (FOTO/VIDEO)

Autor: D.K.

U prigodi Dana planeta Zemlje učenici osnovnih škola i mališani dječjih vrtića na području grada Požege dobili su edukativne poklone. Grad Požega je putem Javnog poziva za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za odvojeno prikupljanje otpada, koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nabavio spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Nabavljeno je 27 drvenih spremnika s tri odvojene posude za papir, staklo i plastiku te šest kompleta spremnika u obliku dupina, žabe i medvjeda, objavljeno je na internetskoj stranici požeškog Komunalca čiji su vrijedni djelatnici spremnike proteklih dana vozili u škole i vrtiće.

– Podjela spremnika bila je ujedno prigoda da se podsjetimo koja se vrsta otpada odlaže u koji spremnik te na koji se način prikupljeni reciklabilni otpad ponovno može iskoristiti.

S ciljem stvaranja navika o odvajanju otpada i očuvanju okoliša djelatnici Komunalca Požega su do sada, u školama i vrtićima na području 8 JLS u kojima ovo komunalno društvo obavlja javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada, održali niz edukativnih radionica.

– S obzirom na ukidanje epidemioloških mjera želja nam je s radionicama nastaviti i ubuduće za što su već sada interes iskazali gotovo svi vrtići i škole u Požeštini – kažu iz Komunalca.

Učenici i mališani u vrtićima diljem Požeštine zasigurno jedva čekaju zanimljive radionice kakve su za njih do pojave COVID-a 19 organizirali djelatnici Komunalca. Podsjetimo, prilikom otvorenja nove poslovne zgrade u Industrijskoj ulici uređena je i velika učionica u kojoj će se održavati predavanja i radionice na temu zaštite okoliša.

A koliko je djeci Zemlja važna najbolje su danas dočarali pjesmom:

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88