Nastupilio stotinjak pjevača, te gosti iz Slovenije (foto)

Autor: Jelenko Topić

BIŠKUPCI – „Pivaj diko ja ću ti polagat“ naziv je prvog susreta folklornih pjevačkih skupina Požeško-slavonske županije kojemu je u Biškupcima bilo domaćin KUD „Šijaci“, a pokrovitelji su bili Požeško-slavonska županija i općina Velikla. Suorganizator susreta, koji će postati tradicionalni i izlučni za državnu smotru takvih skupina, je zajednica kulturnih udruga ove županije. Tako će 30. travnja 2016. godine biti susret skupina za slijedeću kalendarsku godinu, a tada će stručno povjerenstvo odlučiti koja će skupina poći na državno natjecanje.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

Nakon pozdravnih riječi predsjednika KUD „Šijaci“ Alojza Škrabala, a u nazočnosti požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, načelnik veličke općine Vlado Boban zahvalio je Biškupčnima na organizaciji priredebe najavivši daljnju potporu takvim nastojanjima.

U prepunom predvorju biškupačke škole nastupilo je sedam skupina sa 8 do 16 pjevača izvodivši izvorne slavonske i novoskladane tamburaške pjesme, a između njihova nastupa požeški pjesnik Ivan Abibović čitao je svoje stihove o Slavoniji i nekadašnjem životu Slavonaca pisane ikavicom.

Nastupile su skupine kulturno umjetničkih društava Bektež, Berda iz Brestovca, Ivan Goran Kovačić  iz Velike, GKUD Požega, Slavonija iz Jakšića, Požeška dolina iz Požege, te domaćina Šijaci iz Biškupaca.

Uz domaće pjevačke skušine nastupili su i gosti iz susjedne Slovenije KUD „Franc  Ilek“.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot