Nastupe fokloraša ograničava nedostatak novca

POŽEGA – Na izbornoj  skupštini Gradskog kulturno-umjetničkog društva Požega izabran je novi Izvršni odbor, te za predsjednika ponovo Slavko Rich, prihvaćena su izvješća o radu i financijskom poslovanju, a donijet je novi program rada.

Nena Solić, tajnica GKUD-a Požega

-Koncertom smo počeli obilježavanje desete godišnjice rada, a zbog nedostatka sredstava za rad probe smo smanjili sa dvije na jednu tjedno-kazala je tajnica društva Nena Solić podnoseći izvješće o radu tijekom 2014. godine u kojoj su imali 40 nastupa uključujući i na dvije državne smotre. Nabavljene su i nove nošnje, te upućen kamion sa humanitarnom pomoći KUD-u Posavski Podgajci. Sada u društvu rade dječja i odrasla folklorna skupina, te tamburaška sekcija.

Slavko Rich, predsjenik GKUD-a Požega

Programom rada za ovu godinu predviđa se izdavanje monografije uz jubilej društva i  drugog  albuma sa pjesmama požeškog kraja, jačanje rada s mladima kroz škole folklora u gradskim osnovnim školama, organizacija nekoliko smotri, te gostovanja i nastupa ovisno o mogućnostima društva.

Predsjednik GKUD Požega Slavko Rich uručio je zahvalnice za 10 godina djelovanja u društvu i očuvanje tradicije, a primili su ih Ivana Cvitić, Nena Solić, Branko Radovanović, Vesna Kožul i Marija Bartolović.

Umjetnička voditeljica društva Vesna Kožul zahvalila se na suradnji i pozvala na daljnji rad i usvajanje novih koreografija što podrazumijeva i nabavu nošnji.

0 Comment

Send a Comment