Nastavnica glazbenog odgoja u kutjevačkoj školi srela se u Požegi sa svojim učenikom nakon 48 godina iako žive u istom gradu!

Autor: Jelenko Topić

Dirljiv je i veseo bio susret u kafiću Capitol požeške umirovljene nastavnice glazbenog odgoja France Babić rođene Cesarec, koja je doselila uz Ivanca u Zagorju, sa njenim nekadašnjim učenikom u kutjevačkoj osnovnoj školi Zlatkom Antunovićem. Zbilo se to nakon punih 48 godina, pa su se ponovo upoznavali, a što je najzanimljivije obadvoje žive u istom gradu. Potpuno slučajno Antunović je saznao za Francu.

-Dugi niz godina sam pokušavao doći u kontakt sa ljudima iz moga djetinjstva među kojima je i  nastavnica Franca, a razgovarajući o tomu sa prijateljem Zoltanom Bartakyjem rekao mi je da je ona njegova susjeda, pa sam došao do broja telefona i eto susreli smo se nakon tolikih godina – kaže nam sretni Zlatko izrazivši zahvalnost što  je uprava Franca među brojnom djecom prepoznala njegov talent i ustvrdila da on nešto vrijedi. Zlatko Antunović tada je išao u kutjevačku školu, bio je dijete bez roditelja i odrastao kod djeda i bake u selu Poreč, tako da u tim okolnostima bio pomalo usamljen i osjećao nedostatak samopouzdanja.

Tih godina od 1969. do 1972. za jednu školsku priredbu Franca Babić je odredila da Zlatko uz pratnju učenice na harmonici pjeva poznatu starogradsku pjesmu pod nazivom U mom selu najbjedniji to sam ja, a kasnije je još nastupio više puta. To je Zlatku donijelo životno samopouzdanje, podstrek i ohrabrenje, te  donekle usmjerilo njegov život jer je postao glazbenik svirajući u niz ovdašnjih sastava kao napr. Crni anđeli, Prevelika doza i drugi, a unazad nekoliko godina snimio je album sa pjesmama iz doba mladosti uz potporu glazbenih prijatelja.

-Među djecom smo tražili glasove koji su se isticali kako bi pjevali na tadašnjim priredbama, Zlatko je imao lijep i plemenit glas, bio skroman i samozatajan dečkić, danas se djeci ne daju pjevati tako tužne pjesme, a kada bi Zlatko to zapjevao ljudi su slušajući zaplakali – kaže nastavnica Franca, koja je radni vijek kasnije provela u požeškoj školi Dobriše Cesarića, a kao zaljubljenica u glazbu ona i danas pjeva u zboru Vijenac, Katedralnom zboru i još nekima u Požegi.

Foto: Iz privatne kolekcije Z.A.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88