Nastavljaju se radovi na vidikovcu na Roginom kamenu iznad Kutjeva

Autor: D.K.

Uz sportske i druge udruge koje imaju svoje redovite različite aktivnosti jedno od najangažiranije je kutjevačko društavo koje promiče zdrav život i ljubav prema prirodi, a to je Hrvatsko planinarsko društvo  Vidim. Čelništvo društva kao i svi drugi članovi nastoje poboljšati kvalitetu života boravkom u prirodi u koju su uvijek dobrodošli svi na svaku šetnju, izlet i malu avanturu.

Osim svojih redovitih aktivnosti i šetnji predivnim obroncima i gorama diljem Lijepe naše HPD Vidim nastoji ostaviti vidljivu i prepoznatljivu ostavštinu generacijama koje dolaze. Uz pomoć Grada Kutjeva uređuje se vidkovac na Roginom kamenu koji je već nakon svoje prve faze provođenja zamišljenih radova postao jedan od simbola i zaštitni znak tog društva.

U tijeku je druga faza radova za koju je sredstva u visini od 50 tisuća kuna osigurao Grad.

S radošću mogu potvrditi da ulazimo u drugu fazu izgradnje našeg prekrasnog vidikovca s još ljepšim pogledom u kojemu će posjetitelji uskoro još više uživati kada završi druga faza koja će donijeti još već komfor i užitak boravka u prirodi. Dobili smo financijska sredstva od Grada Kutjeva pa sada možemo platiti drvenu građu koja je već u pripremi. Druga faza obuhvaća radove na izgradnji još jedne etaže i krovišta radi zaštite cjelokupnog objekta, a kada krenu radovi na samoj lokaciji dobit ćete potrebne informacije kao i fotografije naše neumorne PR službe. Također moram obavijestiti javnost da je u tijeku još jedna naša inicijativa. Naime, nedavno je bila radna akcija u parku iza upravne zgrade Kutjeva d.d. gdje je srezivano deblo topole staro preko tri stotine godina, a namjena i ideja je na toj lokaciji napraviti veliki stol oko kojeg će se moći odmoriti i okrijepiti svi prolaznici kao i svi stanovnici Grada Kutjeva – ističe Nada Razumović, predsjednica HPD-a Vidim  didajući kako su u tijeku pregovori s predsjednikom Uprave Kutjeva d.d. o financijskoj potpori nastavka i dovršenja zamišljenog odmorišta.

-Uz ove inicijative naši članovi i dalje marljivo rade ne samo na hodnjama već i na održavanju planinarskih staza, osvježavanju markacija, uređenju planinarske kućice i okoliša – rekla je za o za kutjevački.hr vrijedna predsjednica Nada Razumović.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88