Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Naša košarkaška reprezentativka: Ana Vojtulek u dresu Hrvatske protiv Srbije u Beogradu

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Naša košarkaška reprezentativka: Ana Vojtulek u dresu Hrvatske protiv Srbije u Beogradu Požega.eu | Naša košarkaška reprezentativka: Ana Vojtulek u dresu Hrvatske protiv Srbije u Beogradu

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Bivša košarkašica ŽKK-a Plamen Požega, Ana Vojtulek, koja ovu sezonu uspješno igra u Mađarskoj, ponovno je dobila poziv izbornika Stipe Bralića u seniorsku državnu reprezentaciju Hrvatske kojoj predstoji posljednji ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se u lipnju ove godine igrati u Sloveniji i Izraelu. Naša se reprezentacija u nedjelju 5. veljače 2023.okuplja u Zagrebu, a već 9. veljače s početkom u 18:00 u Beogradu igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu protiv jake ekipe Srbije, inače aktualnih europskih prvakinja. Izbornik Bralić pojašnjava detaljnije kakav nas susret očekuje: “U četvrtak nas u Beogradu očekuje izazovna i teška utakmica protiv europskih prvakinja i jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Okupljamo se u nedjelju navečer i nakon dva dana treninga u srijedu ujutro putujemo u Beograd. Nažalost, zbog ozljeda su otkazale Periša, Dedić i Dojkić, još od prije su zbog teških ozljeda u klubovima van rotacije standardne reprezentativke Petrak i Marić. Nadam se da nakon subotnjih klupskih utakmica nećemo imati novih problema i da ćemo odigrati hrabru i dobru utakmicu u Beogradu.”

A kakva je situacija u kvalifikacijskoj skupini? “Pobjedom u Vukovaru protiv Bugarske osigurali smo drugo mjesto u skupini, ali s obzirom na sustav natjecanja po kojem iz osam skupina dalje idu četiri najbolje drugoplasirane, eventualnom pobjedom bi kao drugoplasirani s rezultatom 3-1 imali siguran plasman, dok bi s minimalnim porazom i rezultatom 2-2 bili u igri do kraja. U tom slučaju ovisimo o puno rezultata drugih utakmica koje se igraju u četvrtak i iduću nedjelju kada smo mi slobodni. Većina igračica igra u dobroj formi u svojim klubovima, a mi to trebamo u dva dana uklopiti u jednu cjelinu, dati maksimum i odigrati što bolje protiv renomiranog protivnika koji ima velik broj kvalitetnih igračica sa značajnim iskustvom igranja i osvajanja medalja u reprezentaciji, kao i višegodišnjim iskustvom igranja u Euroligi”, kazao je izbornik Bralić. POPIS 14 REPREZENTATIVKI – KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO, VELJAČA 2023.  ANDRIJANA CVITKOVIĆ – Lointek Gernika Bizkaia, Španjolska  MATEA TADIĆ – Mithra Castors Braine, Belgija  ANA-MARIJA BEGIĆ – Allianz Geas S.S.Giovanni, Italija  MIA MAŠIĆ – trenutno nema klub  SHAVONTE ZELLOUS – Cankaya Spor club, Turska  ANA VOJTULEK – BEAC Ujbuda, Mađarska SARA BORIĆ – PF Umbertide, Italija  MARTA OSTOJIĆ – ŽKK Zagreb  CARMEN MILOGLAV – ŽKK Ragusa  ANĐELA STRIZE – ŽKK Medveščak  ANA MANDIĆ – Pieštanské Cajky, Slovačka  IVA SLONJŠAK – Saint Amand Hainaut Basket, Francuska  PATRICIA BURA – Lointek Gernika Bizkaia, Španjolska  LORENA MOLNAR – Brixia Basket, Italija  Utakmicu Hrvatske sa Srbijom moći ćete pratiti uživo na programu SportKluba (SK1).

Izvor: FIBA/HKSOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.