Nas opet “ni za lijeka”: Brodsko-posavska županija dobiva još jednog visokog dužnosnika u izvršnoj vlasti!

Autor: D.K.

POŽEGA / ZAGREB – Opet nas nema nigdje! Još će jedno ime iz 5. izborne jedinice, točnije iz Brodsko-posavske županije, biti upisano na listu visokih državnih dužnosnika i to ni manje ni više nego na mjestu državne tajnice u Ministarstvu poljoprivredne. Ta se funkcija smiješi MOST-ovki Ružici Vukovac, bivšoj načelnici Velike Kopanice koja se aktivno uključila u odabir kandidata za lokalne izbore koje će MOST kao parlamentarna stranka poduprijeti.

Ovih smo dana imali priliku vidjeti gospođu Vukovac u Požegi, ali i drugim općinama gdje se sastajala s nekim kandidatima koji se imaju namjeru kandidirati kao nezavisni kandidati na listama kako za Skupštinu Požeško-slavonske županije i župana te za Gradska i Općinska vijeća, gradonačelnike i načelnike. Za neke bi kandidate, koji se po kuloarima hvale kako ih podupire MOST, mogli reći da su dobar izbor i da bi mogli nešto napraviti za svoju lokalnu sredinu, ali ima i onih koji će biti veliki teret upravo MOST-u jer nisu svjesni tko im se pokušava nametnuti i ugurati u njihove redove. Radi li to Ružica Vukovac svjesno ili ne, vrijeme će vrlo brzo pokazati.

E, sad ono neizbježno pitanje! U četvrtak bi Ružica Vukovac trebala biti na sjednici Vlade RH imenovana za državnu tajnicu u Ministarstvu poljoprivrede na čijem je čelu Tomislav Tolušić iz redova HDZ-a. Kakav to ustupak radi HDZ-ov ministar Tomislav Tolušić MOST-ovki Ružici Vukovac koja se svim silama trudi odvući ne baš mali broj HDZ-ovih birača koji svoj glas neće dati HDZ-ovim kandidatima na lokalnim izborima?  Dobro je poznato da će u nekim sredinama biti vrlo škakljivo. Neki nacionalni mediji navode da se ministar Tomislav Tolušić bori “rukama i nogama” da mu Vukovac ne bude državna tajnica za što je ima potporu dobrog dijela HDZ-ovaca koji ju smatraju nekompetentnom za taj resor.

Tko i zbog čega radi takav ustupak MOST-u? Možemo samo potvrditi da je to još jedan primjer kako o kadrovima iz Požeštine u Vladi, ali i HDZ-u nitko očito i ne pomišlja. Žalosna ali istinita činjenica! Prisjetimo se samo ne tako davnih izjava čelnih HDZ-ovaca da Požega ima izvrsne stručnjake za koje će se naći mjesta u izvršnoj vlasti. Čini se da jeona stara “obećanje nije nikog raskućilo” u politici vrlo primjenjiva.

Podsjetimo, iz Brodsko-posavske županije na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike nedavno je imenovan Željko Bigović, bivši gradonačelnik Nove Gradiške o čemu smo pisali prije nešto više od mjesec dana, pogledaj ovdje, ponukalo nas je da ponovno napravimo presjek pitajući se je li Požeština u Hrvatskoj ili nekoj drugoj državi.

Pisali smo o tome i da je Brodsko-posavska županija do sada dosta kadrova „plasirala“ u metropolu. Tako su u  aktualnoj izvršnoj vlasti ministar Zdravko Marić, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva Dunja Magaš te pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić i otprije dva pomoćnika ministara Dragan Jelić i Igor Čižmek.

Tada smo najavili kako je izvjesno imenovanje Ružice Vukovac iz Velike Kopanice za pomoćnicu ministra poljoprivrede što se sada i obistinjuje.

S pravom se još jednom možemo pitati, nemaju li doista aktualni premijer Andrej Plenković i ministri u Vladi RH nijednog jedinog kandidata iz Požege ili Požeštine? Svakim novim primjerom posvjedočuju nam “naši dragi čelnici” da se Požežani u svim mogućim kombinacijama zaobilaze u širokom luku. I opet pitamo zašto? Koji je razlog tome?

Kako će na sve to gledati građani odnosno birači koji budu izašli na birališta za lokalnu vlast. Hoće li sve to uzeti u obzir, kazniti ili nagraditi? I taj ishod nećemo dugo čekati jer lokalni su izbori vrlo blizu.

I da se zna, ne borimo se za naše ljude u vlasti zbog njihovih dobrih plaća, već zbog toga što je to jedini način da se u našoj sve tužnijoj dolini konačno stvari pokrenu nabolje, a upravo je politika najmoćnije oružje u tome.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek