Napunjene festivalske butelje, prvi glasnici Aurea Festa Požega /FOTO/

Autor: D.K.

Požeški festival nezamisliv je bez vrhunske vinske kapljice. Dugogodišnja suradnja Aurea Festa Požega i vinarije Kutjevo d.d. nastavljena je i ove godine, punjenjem festivalskog vina u Kutjevačkom podumu.

– Ovaj festival daleko je najveći promotor cijelog kraja. Za ovogodišnje festivalsko vino pripremili smo vrhunsku graševinu berbe 2020. godine, šampiona Festivala graševine, i najprodavaniju vrhunsku butelju hrvatskog vinarstva. Drugo vino je Maximo nero berbe 2016., bordoška kupaža sorti cabernet sauvignon, merlot i syrah. To su vina koja su pobrala velike nagrade sa brojnih natjecanja. Čestitam kolegama iz Aurea Festa Požega što su uspjeli organizirati festival na visokom nivou, a nadam se da se od iduće godine vraćamo u pravom sjaju bez restrikcija. – rekao je Dino Galić, član uprave Kutjeva d.d.

– Čast mi je da smo ponovno na ovom mjestu i da festival započinjemo kako to radimo godinama. Raduje nas da će se i ove godine, u nešto boljem okruženju nego prošle, festival održati i da će se tradicija nastaviti. Vidimo se od petka do nedjelje u Požegi. – kazao je ispred organizatora festivala direktor Aurea Festa Požega Ivan Bunjevac.

– Požeški glazbeni festival tamburaške glazbe je doista požeški brend, sljubljen s brendom cijelog ovog kraja, vinogradarstvom i podrumarstvom, u čemu prednjači najstarija institucija područja Kutjevo d.d.. U toj simbiozi imamo jednu krasnu priču – tamburu i vrhunska vina. Čestitam Turističkoj zajednici Grada Požege i Udruzi Aurea Fest što su uspjeli u ovim neuobičajenim okolnostima organizirati festival da se tradicija ne prekine. – izjavio je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

– Uistinu se veselim početku jedne prekrasne manifestacije koja traje pune pedeset i dvije godine na području grada Požege, grada bogate povijesne i kulturne baštine, ali isto tako grada koji je poznat po pjesmama, tamburi i po festivalu koji ime Požege pronosi diljem Lijepe naše i šire. Pozivamo sve ljude dobre volje da nakon ovih teških okolnosti dođu u Požegu pronaći sadržaj za sebe, i ostvare lijepe uspomene. Prilika je to za cijelu županiju, jer samo u sinergiji i zajedništvu možemo stvarati nove vrijednosti. – rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli s se mladi tamburaši De Gotho s kojima su zapjevali i članovi Povijesne postrojbe Trenkovi panduri.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot