Napreduju radovi na izgradnji zgrade za Hitnu medicinu: Investicija vrijedna u prvoj fazi četiri milijuna kuna /FOTO/

Autor: D.K.

Prije mjesec dana položen je kamen temeljac za izgradnju zgrade za Hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Radovi se izvode premaa planiranoj dinamici na prostoru uz Opću županijsku bolnice gdje se nalazilo staro parkirališta.

Novi objekt koji se gradi biti će veličine 550 četvornih metara tlocrta s planom dovršetka 31. listopada ove godine u svojoj prvoj roh-bau fazi, Nakon toga bi trebalo uslijediti potom unutarnje uređivanje i opremanje.

Okvirni sporazum predviđen je u vrijednosti više od 14 milijuna kuna za razdoblje od dvije godine, a u prvoj fazi vrijednost radova je nemalo četiri milijuna kuna, što će Zavod za hitnu medicinu financirati vlastitim sredstvima ostvarenim prošlih godina. U daljjem financiranju očekuje se pomoć s državne razine.

Zavod za hitnu medicinu trenutačno je smješten u središtu grada, što bitno smanjuje mogućnost bržeg izlaska na intervencije. Izgradnjom nove zgrade uz Opću županijsku bolnicu to više neće biti problem.

-Bit ćemo efikasniji i skratiti vrijeme potrebno za prijevoz hitnog pacijenta i samim time podići ćemo kvalitetu zdravstvene zaštite. Ovim projektom će hitna služba biti dostupnija građanima, brža i kvalitetnija, funkcionalna integracija sa zdravstvenim ustanovama bit će podignuta na višu razinu – rekao je tads, u prigodi polaganja kamena temeljca ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić, 

U prizemlju novevzgrade su predviđene garaže za radna vozila, zatim dvije ambulante, prostor za reanimaciju, liječnička soba, tehničarska soba, te prostori za lijekove i medicinsku opremu. Uz prostorije za uprave, veći dio prve etaže predviđen je za edukacijski prostor i dvoranu, gdje će se moći educirati vlastiti kadrovi iz područja hitne medicine, ali i osobe kojima je potrebna edukacija iz prve pomoći, kao što su škole, privatne tvrtke, polaznici auto škola, vatrogasci i drugi.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88