Napreduju radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije: “Vjerujem da ćemo u budućnosti potrebita sredstva osigurati kako bi se završio planirani projekt” /FOTO-VIDEO/¹

Autor: D.K.

Izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije u poodmakloj je fazi. Unatoč sparnom vremenu i iznad prosječnim temperaturama nema odmora niti predaha jer se rokova za izgradnju izvođač mora držati.

Kako izgradnja napreduje, uz ravnatelja požeško-slavonskog Zavoda za hitnu medicinu Fabijana Barišića i predsjednika Upravnog vijeća te ustanove Marijana Višatickog osobno se došla uvjeriti i županica Antonija Jozić.

Ravnatelj Barišić je naglasio kako je prva faza pri kraju u koju je utrošeno 950 tisuća kuna oku ukupno planirane investicije od četiri milijuna kuna.

-Rok za izvršenje ovih radova je 31.listopada 2022. godine. Sve ide planiranom dinamikom. Pristiže i potrebita oprema. Dopremljena je i kamena vuna do koje je sad u ovom trenutku najteže doći. Kao ravnatelj zadovoljan sam dinamikom kvalitetom izvođenjem radova – rekao je ravnatelj Barišić pojašnjavajući na postavljeni upit da bi do kraja listopada trebala biti dovršena prva faza radova za koje je ugovorena investicija od četiri milijuna kuna, a to je da građevina bude sagrađena i pokrivena.

Žuapnica Jozić izrazila je zadovoljstvo s napretkom radova pojašnjavajući da je svjesna sa sklapanjem okvirnog sporazuma jer nema dostatnih osiguranih sredstava kako bi se dovršilo uređenje kompletne zgrade.

-Vjerujem da ćemo u budućnosti potrebita sredstva osigurati. Ono što mogu reći da iz financijskih rezultata koje je ostvarila ustanova Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije već sad možemo razmišljati o još jednom ugovoru, a to je za ugradnju stolarije koja bi trebala biti ugrađena do kraja godine. U sljedećoj godini ćemo što iz sredstava Požeško-slavonske županije i Zavoda za hitnu medicinu iznaći dodatna sredstva da se investicija dovrši, a očekujem o da će u svemu tome pomoći i Ministarstvo zdravstva – rekla je županica Jozić.

Podsjetimo, u novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu u prizemlju su predviđene garaže za radna vozila kako bi tijekom zimskih mjeseci kretali na intervencije iz zatvorenog grijanog prostora i na taj način produžili radni vijek vozila, zatim dvije ambulante, prostor za reanimaciju, liječnička soba, tehničarska soba, te prostori za lijekove i medicinsku opremu. Na katu će biti smještena uprava, a gotovo polovina kata je predviđena za edukacijski prostor za što su ishođene potrebne suglasnosti gdje će se moći educirati kako vlastiti kadrovi iz područja hitne medicine, isto tako i vanjske zaposlenike, te osobe kojima je potrebna edukacija iz prve pomoći, poput obrazovnih ustanova, privatnih tvrtki, polaznika auto škola, vatrogasaca i drugih.

Na katu gdje je predviđen edukacijski prostor nalazit će se dvorana sa 50 sjedećih mjesta za video edukacije te prostori za medicinsku opremu i za odmor djelatnika. Zgrada će biti nisko energetska sa znatnom uštedom energije i osigurava sve što je hitnoj službi potrebno u smislu infrastrukture na europskoj razini. 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot