Napreduju radovi na energetskoj obnovi Društvenog doma u Dervišagi /FOTO/

Autor: DK

Gradonačelnik Darko Puljašić obišao je danas radove na energetskoj obnovi zgrade Društvena građevina – Dervišaga. Riječ je o projektu koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

– Nastavljamo s ravnomjernim razvojem našega grada i njegovih prigradskih naselja koja su sastavni dio. Društveni dom u Dervišagi od velikog je značaja za stanovnike jer se ovdje odvijaju razna društvena događanja, kao i vjerski obredi. Predvidjeli smo i izgradnju pristupne rampe kako bismo svim našim starijim i slabije pokretnim sugrađanima olakšali korištenje ovoga prostora. Uskoro kreće obnova i Doma u Mihaljevcima, te obnova Sportske dvorane Sokol u Požegi. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Ciljevi projekta su ulaganje u uređenje objekta društvene građevine u Dervišagi, s ciljem smanjenja potrošnje energije i energetskih ušteda, a u tu svrhu će se provesti energetska obnova, što će dovesti do ispunjenja kriterija natječaja i dovesti do racionalnijeg i ekonomičnijeg utroška energije. Planirana je zamjena postojeće stolarije ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine, povećanje toplinske zaštite za strop prema negrijanom tavanu građevine, povećanje toplinske zaštite za kose krovove iznad grijanog prostora. Time će se povećati energetska učinkovitost te će se mjerama energetske obnove postići ušteda od 115.693,92 kWh godišnje ili 54,08% na godišnjem nivou te će iz energetskog razreda F objekt svrstati u energetski razred C.

Ukupna vrijednost projekta je 1.594.219,23 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi iznose 1.563.514,23 kuna, a bespovratna sredstva 954.808,54 kuna. Grad Požega sufinancira će projekt s 639.410,69 kuna. Projektne aktivnosti moraju biti završene u roku od najkasnije 24 mjeseca od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava (od 7. rujna 2018. godine do 7. rujna 2020. godine).

Tekst: pozega.hrFoto: D. Krstanović [FGAL id=255992]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: