Napreduju radovi na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u Vidovcima: Ukupna vrijednost investicije gotovo 83,5 milijuna kuna /FOTO-VIDEO/

Autor: D.K.

Prije nešto više od mjesec dana održana je konferencija na kojoj se govorilo o projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Požega. Prva faza radova je završena, odnosno izgradnja i rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacijskih mreža. U tijeku su radovi na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Požega. Radove izvodi zajednica ponuditelja Riko d.o.o.,Ljubljana; Presoflex gradnja d.o.o.; Požega i Hidroinženjering d.o.o., Ljubljana.

Na toj konferenciji direktor tvrtke Tekija d.o.o. Anto Bekić pred gostima i uzvanicima, Zoranom Đurkovićem, direktorom Hrvatskih voda, njegovim zamjenikom Damirom Vukmirićem, predstavnicima općina kao partnerima na projektu, te predstavnicima grada Požege, općina Brestovac i Velika izvođača radova i nadzora i čelnicima grada Požege i županije, izrazio zadovoljstvo što ima mogućnost predstaviti ozbiljan i veliki projekt koji je došao do samoga kraja u svojoj prvoj sastavnici, mreži vodovoda i kanalizacije. Tada je direktor Bekić naglasio kako je u tim radovima neizostavna pomoć bila Hrvatskih voda bez kojih se sve to ne bi moglo realizirati.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković je u svom obraćanju istakao kako je iskorištena  jedna velika prilika koju je dala Vlada RH gdje je bila mogućnost korištenja europskih sredstava koja su ovdje na razini oko 70 posto, 25 posto financirala je Vlada RH putem Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda, a 5,5 posto financirali su građani Požege, Brestovca i Velike.

-Posebno me raduje vaša spremnost i suradnja sa županijom, gradovima i općinama, kao i sa tvrtkom Tekija. Gradonačelnik Požege sada može pozvati građane da iskoriste ove mogućnosti, da se priključe na javne sustave odvodnje, a što vjerujem da će i učiniti. Rijeka Orljava nam u budućnosti treba biti čišća nego što je ikad bila – na konferenciji je tada rekao generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Podsjetimo, Aglomeracija u Požegi provodi se od 2017. godine, a u tom razdoblju rekonstruirano je 11.006 m kanalizacijskih kolektora te 1059 kućnih priključaka na području grada Požege, izgrađen je magistralni vodovod Velika – Požega u duljini 14.792 m i 23 DMA okna za nadzor gubitaka. Izgrađena je i nova kanalizacijska mreža naselja Marindvor, Štitnjak, Kunovci, Bankovci, Trenkovo i Trnovac. Ovi radovi obuhvatili su izgradnju 19.983 m kanalizacijskih kolektora, 8 crpnih stanica i 485 kućnih priključaka. Uz to je nabavljena oprema za održavanje sustava odvodnje. Projektni partneri s lokalne razine su Grad Požega, Općina Velika i Općina Brestovac, korisnik i investitor projekta je Tekija d.o.o., a njegova ukupna vrijednost iznosi 217.477.781,13 HRK s PDV-om, a od toga je EU sredstava 124.444.841,93 HRK bez PDV-a.

Radove na izgradnji i rekonstrukciji vodovodnih i kanalizacijskih mreža izvele su tvrtke Koming d.o.o. iz Koprivnice, Promet građenje d.o.o. iz Požege i Niskogradnja Marijanović d.o.o. iz Kaptola.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek