Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Napreduju infrastrukturni radovi na izgradnji kružnog toka i rekonstrukcijI Ulice dr. Franje Tuđmana /VIDEO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Napreduju infrastrukturni radovi na izgradnji kružnog toka i rekonstrukcijI Ulice dr. Franje Tuđmana /VIDEO/ Požega.eu | Napreduju infrastrukturni radovi na izgradnji kružnog toka i rekonstrukcijI Ulice dr. Franje Tuđmana /VIDEO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija ulice dr. Franje Tuđmana od raskrižja Ulice Stjepana Radića do Njemačke ulice. Prvi dio faze radova je između Ulice Stjepana Radića i Vukovarske ulice na kojem se raskrižju izgrađuje kružni tok. Sami radovi uključuju oborinsku odvodnju u sklopu kojih radova je u tvrtka Tekija obavila i svoje radove ali HEP i to sve iz razloga kako u narednim godinama ne bi bilo prokopa na tom dijelu bilo prokopa i drugih radova – istakla je Andreja Menđel, pročelnica za komunalne djelatnosti u gradu Požegi.

Vrijednost radova je 550 tisuća eura plus PDV, a očekuje se i financiranje sredstvima EU navedenog projekta.

-Svakako što će ovdje biti zanimljivo, nakon završetka radova, da će se grad biti bogatiji za dva pametna stabla što grad Požega još uvijek nema. To će biti postavljeno u sklopu postavljanja LED rasvjete kroz cijelu Ulicu dr. Franje Tuđmana - dodala je pročelnica Menđel nastavljajući kako s sustavno radi na održavanju prometnica kako bi se  grad doveo u prihvatljivije stanje.

Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić osvrnuo se, povodom našeg upita, i na izgradnju sportske dvorane u sklopu Fakulteta turizma i ruralnog razvoja koju će koristiti i učenici požeške Gimnazije.

U razgovoru je bio i osvrt gradonačelnika Glavić o izgradnjama i dogradnjama postojećih osnovnih škola. Najavio je mogućnost izgradnje nove osnovne škole u Babinom viru.

-Grad Požega je osnivač tri osnovne škole, a još jedne Katoličke osnivač je Požeška biskupija. Tri škole kojima je osnivač grad Požega u zgradama su kojima je teško bilo što dograditi. Iz više razloga je naša namjera, a u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za gradnju nove osnovne škole u stambenom naselju Babin vir. S pripremljenom dokumentacijom ćemo se javiti na natječaja sufinanciranje koji očekujemo da će biti raspisan. S tom bi lokacijom i izgradnjom nove škole riješili probleme u sve tri gradske škole – rekao je između ostalog gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić.

O čemu je opširnije govorio možete pogledati u video prilogu.

https://youtu.be/CMg4NMaBLnY

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.