Napokon se „netko“ sjetio da nakon više od godinu dana treba sanirati oštećenja uzrokovana nevremenom na zgradi Požeškog inkubatora!!!

Autor: D.K.

Dok su brojne zgrade sanirane zbog oštećenja uzrokovane prošlogodišnjim nevremenom dugo se čekalo sa sanacijom novoizgrađene zgrade Požeškog inkubatora u koju su uložena znatna financijska sredstva.

Možda je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić aktualnu pročelnicu Andreju Menđel probudio iz „laganog“ sna i potaknuo da sagleda šire komunalne i druge potrebe u gradu kako bi došla do prioriteta što treba žurno odraditi među kojima je i ljubičasta ljepotica – zgrada u kojoj je i ona radila, imala svoj ured te bila tamošnja čelna osoba do odlaska na mjesto pročelnice.

Sve se to moglo i prije napraviti i odraditi uz malo volje i ubrzanih procedura, ali nije. Biti će ovakvih i onakvih izgovora, ali prizor koji smo kao oštećenja mogli svaki dan gledati nije bio oku ugodan, Koliko se može vidjeti pripremni radovi za saniranje su počeli. Koliko će radovi dugo trajati i kada će biti završeni biti će zanimljivo pratiti.

Podsjetimo, Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici u Požegi, projekt je sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj ukupne vrijednosti 18.642.984,00 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 kuna. Nositelj projekta Poduzetničkog inkubatora je Grad Požega, a partneri su javna ustanova regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Grad Kutjevo. Suradnici na projektu su Veleučilište u Požegi, općina Velika te četiri srednje škole iz Požege – Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno-prehrambena škola.

Inkubator je opremljen i zauzima prostor od oko 1500 kvadratnih metara. Raspolaže s četiri proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom s oko 150 kvadratnih metara, 12 uredskih opremljenih prostorija te konferencijskom i edukacijskom dvoranom veličine 55 kvadratnih metara koje su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek