Nakon Zagreba zlato i iz Londona /FOTO/

Autor: D.K.

Rakija od marelice Destilerije Šimić iz Požege osvojila je zlatnu medalju na neki dan održanom ocjenjivanju vina i alkoholnih pića International Wine and Spirit Competition 2022. u Londonu. Ova rakija je ocijenjena s 98 od mogućih stotinu bodova i s oznakom “IWSC Outstanding” što je svrstava u proizvode koji se izdvajaju od ostalih u kategoriji.

Osim marelice isto tako u prestižnom društvu nagrađenih proizvoda našle su se Šimićeva rakija kruške viljamovke i rakija od dunje koje su se ovjenčale brončanim medaljama. O kakvom je sjaju medalja najbolje govori podatak da je London jedan od najvećih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju vina i alkoholnih pića.
Zlata i visoka priznanja Destilerije Šimić više nisu slučajnost. Oni u zadnje vrijeme bilježe sve značajnije uspjehe. Jedno od zadnjih na međunarodnom ocjenjivanju u Zagrebu krajem prošle godine pripalo im je šest zlata i to za rakije od dunja, jabuka, višanja, šljiva, marelica i kruške viljamovke. Recimo i to da Destilerija Šimić ima vlastite nasade voća kod Marindvora iznad Požege.

U Londonu, ističe Matej Šimić, ocjenjivala se boja, bistroća, tipičnost, miris i okus proizvoda, a za rakiju od marelica treba reći da je proizvedena od najkvalitetnijih plodova, posebnim načinom prerade, odvajanjem koštice. Očuvana je aroma i okus ovog osobitog voća karakterističnog i prepoznatljivog po svom mirisu i okusu.
Na kušanju nagrađenih rakija iz Londona našao se Franko i Moreno Šimić koji su uključeni u rad i vođenje destilerije te nećakinja Mateja.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88