Nakon učionice provjera naučenog na terenu

Autor: D.M.

Za studente druge godine stručnog studija Enogastronomija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja iz Požege Ivan Ergović, izvršni chefa porečkog hotela Marea, održao je radionicu pod nazivom Vještine kreativnog slastičarstva. Ergović je prošle godine imao teoretsku nastava o slastičarstvu a ova radionica je nastavak praktične nastave izrade torti i slastica. Domaćin studentima je po drugi puta bila tvrtka Jelušić d.o.o. iz Kaptola koja je u svom salonu ustupila kuharsku opremu iz prodajnog programa, a to su najpoznatiji svijetski proizvođači, poput njemačkog MKN-a.

Studenti su izradili tortu i dva kolača koji ne samo izgledom već i nesvakidašnjim okusom zaslužuju posebnu pozornost. Njihov rad, ugođaj je za oko ali i nepce. Studenti a i njihova mentorica, docentica dr. Maja Ergović Ravančić, profesorica na požeškom Fakultetu, inače rođena sestra chefa Ivana, izutetno su zadovoljni naučenim na radionici.

Ivan Ergović svoj put vrhunskog gastronoma, već sada svjetskog glasa, započeo je upravo u Požegi, u Obrtničkoj školi. Aktualni je prvak Hrvatske u slastičarstvu, a kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije prošle je godine osvojio brončanu medalju na svjetskom kuharskom kupu u Luxemburgu. Uspjeh je u veljači ove godine ponovio na natjecanju Global Pastry Chef Challenge u talijanskom Riminiju gdje je osvojio srebro.

Što požeški student uče od najboljih treba zahvaliti sestri Maji i njenoj molbi da Ivan dijelić bogatog kuharskog znanja prenese budućim enogastronomima.

Tekst i foto; D. Mirković

Više iz kategorije