Nakon tri predavanja krenuli prvi projekti

Autor: Jelenko Topić

VETOVO – Prva godišnja skupština Udruge vinara, vinogradara i voćara „Veteri castra“ u Vetovu protekla je u sažimanju prva četiri mjeseca rada, te donošenju novog plana do kraja ove godine. Kako je poznato udruga je osnovana početkom prosinca prošle godine, a zapravo je počela djelovati krajem tog mjeseca.

-Organizirali smo priredbu Vincelovo na našem Trgu Sv. Vinka u središtu sela, imali smo potporu drugih udruga i mještana, pa uspjeh nije izostao – istakao je podnoseći izvještaj o radu predsjednik „Veteri castre“ Branko Jakobović koji dodaje da su imali tri stručna predavanja. Najavio je dva velika projekta: gradnja Vinske ceste Kutjevačkog vinogorja sa svim potrebnim sadržajima, te multi-medijalno-edukacijskog centra „Kuća graševine“ u kojega su uključeni Požeško-slavonska županija i grad Kutjevo.

-Uz obilježavanje značajnih događaja vezanih uz vinograde, stručna predavanja, uređenje prostorije za rad udruge, te organizaciju stručnog izleta za članove pripremamo ocjenjivanje i kušanje vina članova udruge, te izradu montažne pozornice za priredbe u selu – kazao je o planu rada tajnik Dinko Špoljarić.

Sudionici skupštine donijeli su odluku o učlanjenju ove udruge u Savez udruga na razini županije kojemu će potporu u radu davati Razvojna agencija Panora i Lokalna akcijska grupa Papuk-Krndija čime će se olakšati pristup sredstvima kroz razvojne programe EU.

Rad skupa pozdravio je novi gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir izrazivši zadovoljstvo aktivnostima udruge, a najavio je potporu daljnjem radu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot