Nakon tri predavanja krenuli prvi projekti

VETOVO – Prva godišnja skupština Udruge vinara, vinogradara i voćara „Veteri castra“ u Vetovu protekla je u sažimanju prva četiri mjeseca rada, te donošenju novog plana do kraja ove godine. Kako je poznato udruga je osnovana početkom prosinca prošle godine, a zapravo je počela djelovati krajem tog mjeseca.

-Organizirali smo priredbu Vincelovo na našem Trgu Sv. Vinka u središtu sela, imali smo potporu drugih udruga i mještana, pa uspjeh nije izostao – istakao je podnoseći izvještaj o radu predsjednik „Veteri castre“ Branko Jakobović koji dodaje da su imali tri stručna predavanja. Najavio je dva velika projekta: gradnja Vinske ceste Kutjevačkog vinogorja sa svim potrebnim sadržajima, te multi-medijalno-edukacijskog centra „Kuća graševine“ u kojega su uključeni Požeško-slavonska županija i grad Kutjevo.

-Uz obilježavanje značajnih događaja vezanih uz vinograde, stručna predavanja, uređenje prostorije za rad udruge, te organizaciju stručnog izleta za članove pripremamo ocjenjivanje i kušanje vina članova udruge, te izradu montažne pozornice za priredbe u selu – kazao je o planu rada tajnik Dinko Špoljarić.

Sudionici skupštine donijeli su odluku o učlanjenju ove udruge u Savez udruga na razini županije kojemu će potporu u radu davati Razvojna agencija Panora i Lokalna akcijska grupa Papuk-Krndija čime će se olakšati pristup sredstvima kroz razvojne programe EU.

Rad skupa pozdravio je novi gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir izrazivši zadovoljstvo aktivnostima udruge, a najavio je potporu daljnjem radu.

0 Comment

Send a Comment