Nakon tri desetljeća predsjednikovanja Drškovcima Željko Begović se oprostio i predao dužnost mlađima! /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Izgradnja mrtvačnice sa nadstrešnicom, uređenje mjesnog doma, gradnja nogostupa, kupovina zemljišta, te uređenje dječjeg igrališta i sportskih terena – samo su dio ostvarenih potreba prigradskog naselja Drškovci u suradnji sa mještanima i gradom Požegom, a kroz zadnjih tridesetak godina predsjednik sela tj. Mjesnog odbora bio je vrijedni Željko Begović. Danas selo ima oko 400 žitelja od kojih je oko stotinu najmlađih u 120 domaćinstava, a dio ovih poslova su sami financirali.

Na nedavno održanim izborima za vijeća mjesnih odbora on se nije kandidirao dajući priliku mlađima pa je došlo do promjene, a vlast u selu preuzima Nezavisna lista Mate Vidovića. Sve su to Drškovljani lijepo proveli, te se oprostili od Begovića koji sada živi u Požegi, no najavio je da će im i nadalje biti od pomoći u svakoj potrebi!

U mjesnom domu tako su  se se okupili stari i novi mjesni odbor, te je obavljena primopredaja kojom prilikom su Begoviću uz zahvalnost za predano dugogodišnje vođenje sela uručeni pokloni, a on je ključeve predao Vidoviću.

-Zahvaljujem se svima na pomoći i suradnji, također i obitelji, supruzi Božici na razumijevanju zbog odricanja kroz dugi niz godina – kazao je u ovoj prigodi  nostalgično Željko Begović, a dirnut ovim susretom krenule su mu suze na oči.

Uručio je zahvalnice nekadašnjem požeškom gradonačelniku Dragutinu Štirmeru, zatim Požežaninu Anti Brkiću, te članovima starog i novog odbora i obiteljima pokojnih aktivista sela, a zahvalnice su date novinarima medija pozega.eu i Požeška kronika za suradnju i praćenje, a naknadno će se uručiti požeškim gradonačelnicima unazad nekoliko mandata, te županici.

Prikazan je kratki film snimatelja Antuna Mandića pod nazivom Odlazak legende sela Drškovci , koji obuhvaća provedene aktivnosti u selu, a tijekom zajedničkog ručka i druženja nastupila je glazbena skupina Dragana Kapčevića.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88