Nakon radova na potkućnici nema gradnje jer su šahta i kanalizacija ušli unutar parcele!

Autor: Jelenko Topić

Razočaran je i ogorčen Ivica Kumpf, umirovljenik iz Srednjeg Sela jer mu je pričinjena šteta, no unatoč traženju da se to sanira nije naišao na razumijevanje kod nadležnih.

Naime, na njegovom zemljištu, odnosno potkućnici u građevinskoj zoni Srednjeg Sela na katastarskoj čestici broj 377 k. o. Kuzmica tijekom izgradnje kanalizacijske mreže za aglomeraciju Pleternica u proljeće 2021. godine građevinari tvrtke Presoflex gradnja iz Požege su cijevi u dužini od stotinu metara, te šahte postavili unutar parcele koja je sada neupotrebljiva kao gradilište!

-Prva šahta veličine 130 sa 130 centimetara je udaljena jedan metar od međe, a druga je još dublje unutar potkućnice, treća čak 2,5 metra tako da se tu ništa ne može graditi. Ja sam im dopustio da preko mog zemljišta godinu dana prelaze kamionima i strojevima dok su izvodili radove, a uz sve to jedna šahta strši dvadesetak centimetara iznad površine zemljišta na kojemu je postavljena – požalio nam se Kumpf koji se više puta pismeno obraćao odgovornima u Tekiji, koja je nositelj investicije, no ništa se nije promijenilo!

Kako je poznato na zemljištu gdje se nalaze vodovi i šahte nije dozvoljena nikakva izgradnja jer se ne može dobiti građevinska dozvola tako da je Kumpf oštećen zbog pada vrijednosti svoga zemljišta i nemogućnosti korištenja za predviđenu namjenu.

-Od početka radova sam kontaktirao odgovorne, no njihov odgovor je bio da je tako predviđeno projektom – nastavlja Ivica dodajući da mu nije jasno zbog čega vodovi i šahte nisu postavljeni uz među zemljišta.

Zbog nerješavanja ovog problema Kumpf je najavio obraćanje medija, a namjerava pokrenuti i sudski postupak kako bi se otklonile navedeni zahvati na ovom dijelu aglomeracije.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88