Nakon proznog djela Đurđica Gatjal objavila i zbirku stihova

Autor: Jelenko Topić

Promocija nove knjige Požežanke Đurđice Gatjal, dugogodišnje učiteljice u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića, pod nazivom Krila i okovi  održana je u prelijepom ambijentu Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega. Zbirku pjesama u nakladi Ogranka Matice hrvatske Požega predstavili su autorica Đurđica Gatjal i urednica Andrea Divić. Ova autorica je prije dvije godine objavila svoj prvijenac, autobiografsko prozno djelo pod nazivom Živi svoj vlastiti život  u kojemu je iznijela bogato životno i osobno iskustvo pokazujući čitatelju kako je moguće, unatoč svim problemima i poteškoćama koje nam se u životu događaju, zaista i istinski radosno živjeti svoj vlastiti život.

-U zbirci pjesama Đurđica nam govori kako je život ponekad satkan od krila, a ponekad je stegnut u okovima, ali kad ne bi bilo okova, ne bismo niti znali da možemo poletjeti. Sada nas kroz stihove podsjeća i opominje kako je u životu važno uvijek iznova odabirati krila, bez obzira na okove – istakla je recenzentica zbirke Dijana Klarić, djelatnica Gradske knjižnice. U glazbenom dijelu nastupio je uz gitaru Antun Markulić. 

-Počela  sam pisati kao dijete, osjetila sam da mi je poezija potrebna kroz život, a među ovakvim ljudima pogotovo u ovom prostoru ugodno se osjećam – kazala je u ovoj prigodi pjesnikinja i autorica Đurđica Gatjal.

Književna kritičarka i urednica zbirke Andrea Divić govorila je o Đurđicinim stihovima i ukupnom stvaralaštvu, a predsjednica Ogranka Matice hrvatske Požega Ljiljana Marić o njihovom nakladničkom programu i drugim aktivnostima.

Gradska knjižnica Požega uključila se u darivanje, a povod je upravo promocija ove zbirke pjesama. Na facebook stranici Gradske knjižnice objavili su post o darivanju, a u komentar je trebalo napisati tri najdraža hrvatska pjesnika, te su darovali tri kompleta suvremenog hrvatskog pjesništva.

Foto: Marko Krstanović

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88