Nakon pet godina Odred izviđača Požega dobio „krov nad glavom“

Autor: D.M.

Članovi Odreda izviđača Požega napokon su dobili svoje prostorije. Riječ je o podrumskom prostru bivše Glazbene škole u Ulici Stjepana Radića. To im je omogućio grad Požega čiji su čelnici prepoznali njihov rad te im dodijelili primjerene prostorije za njihove aktivnosti i djelovanje. Useljenje je bilo prigoda za druženje ali i za zahvalu onima koji su im omogućili da trajno riješe „krov nad glavom“. Najzaslužniji, gradonačelnik  Darko Puljašić odazvao se pozivu i s izviđačima podjelio njihovu radost.

-Napokon ćemo moći raditi kako ovaj Odred može i treba. Prostorije smo malo uredili i stvorili uvijete za rad  a posebno s najmlađim uzrastom, poletarcima i pčelicama – istaknuo je Dražen Jaroš, starješina Odreda.

Prošlo je nešto više od pet godina kako su požeški izviđači obnovili svoj rad. U tom periodu povećali su organizaciju i postali prepoznatljivi u svom gradu i šire. Privremena rješenja prostora stvarala su poteškoće oko sastajanja i provođenja programa koji uz aktivnosti u prirodi zahtjeva i pripreme i učenje u zatvorenom prostoru.

Pozdravljajući izviđače grdaonačelnik Puljašić nije skrivao zadovoljstvo.

– Za mlade koji su uključeni u rad isplati se boriti, jer izviđači uz druge udruge imaju važno mjesto u životu garada Požege – rekao je Puljašić.

Druženje je nastavljeno uz domjenak za čiju su se raznovrsnost u delicijama, slasticama i piću pobrinuli izviđački veterani, takozvani brđani, te sponzor OPG Ostojić iz Drage čije je vlasnik i sam niz godina bio izviđač.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: