Nakon ostavke ranijeg čelnika novi sindikalni povjerenik „Plamena“ Željko Obradović /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Podružnica Slavonsko-baranjskog sindikata u požeškom „Plamenu“ na izvanrednoj je skupštini izabralo novo rukovodstvo budući je raniji glavni povjerenik prije šest mjeseci dao ostavku. Za njegovog nasljednika izabran je Željko Obradović, te za zamjenika Marijan Bošnjak, a prihvaćen je i izbor povjerenika sindikalnih grupa u „Plamenu“. Gosti skupa bili su predsjednik uprave „Plamena“ Milan Matijević, zatim Dragutin Šmerda, predsjednik i Jovica Živanović, zamjenik predsjednika Glavnog odbora Slavonsko-baranjskog sindikata, predstavnik Saveza samostalnih sindikata Mato Stanković i drugi.

Dragutin Šmerda dao je obrazloženje o zbivanjima u ovoj podružnici pri čemu je istakao nesnalaženje i razilaženje među čelništvom podružnice na što su reagirali i radnici, a bilo je dosta pogrešaka, te problema kod očitovanja u pojedinim konkretnim slučajevima sa zaposlenicima.

 -Pozivam vas na veći rad jer organizirani imamo snagu i možemo se izboriti za naša prava, a povjerenici se trebaju aktivno uključiti u sve aktivnosti, te animirati članstvo u svojim sindikalnim grupama-kazao je uvodno  Šmerda istakavši rad sindikata ne samo na materijalnim pravima i kolektivnom ugovaranju već i na humanitarnom kroz posjete bolesnima i obiteljima umrlih članova,potpore i slično.

Dosadašnji v. d. povjerenika sindikata „Plamena“ Željko Obradović je u izvješću o radu kazao je da su radnici čije je obitelji zadesila elementarna nepogoda dobili novčanu pomoć, u dogovoru s upravom tvrtke podignuti su niži koeficijenti , a suradnja sindikata, radničkog vijeća i uprave je na dobrom putu. Najavio je ubuduće pregovore o kolektivnom ugovoru, poboljšanje odnosa unutar sindikata tvrtke, učlanjenje novih članova, organizaciju izleta i drugo.

-Morate biti tim, pratiti što se događa i imati jednak odnos prema ljudima kako bi se problemi mogli rješavati-kazao je čestitajući novom čelništvu sindikata predsjednik uprave „Plamena“ Milan Matijević i dodao da žele nagraditi dobre radnike, te da probleme zbog odnosa pojedinaca prema radu mogu poboljšati sindikalni povjerenici.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: