NAKON NATJECANJA U NJEMAČKOJ: Učenicima Ekonomske škole stigle nagrade

Autor: DK

Učenice Ekonomske škole Požega prošle su godine sudjelovale na međunarodnom multimedijskom natjecanju Ginkgo Award u Münchenu, a za uspješni rezultat nedavno stigle i nagrade. Natjecanje u kategorijama Film, Glazba, Crtež, Reklama i Novinarski uradak organiziralo je  “agiArbeitsGruppe International” i dobrotvorna organizacija “Glückliche Familie e.V.” u suradnji sa sveučilištima, umjetničkim akademijama, medijima, uglednim sponzorima i renomiranim umjetnicima. Cilj je natjecanja podizanje razine svijesti o važnosti borbe protiv svih oblika nasilja.

Učenice 3.h razreda Ekonomske škole Požega, Katarina Galić i Manuela Malčić, za svoj su kratki film na njemačkome jeziku (“Der Tropfen, der den Becher zum Überlaufen bringt”) osvojile posebno priznanje, simbolične nagrade za sebe, a za školu skupocjeni software za uređivanje filmova. U filmu, koji traje 30 sekundi, glumili su Manuela Malčić, David Malčić i Veronika Ljubičić, a iza kamere je bila Katarina Galić. Učenice su filmom željele pokazati kako je dovoljna samo jedna kap da se prelije čaša. Poruka filma je da trebamo zaštiti djecu od alkohola i nasilja uzrokovanog alkoholom.

Na natjecanju su sudjelovale i Lana Sabo i Nina Vukelić (3.h) poluminutnim filmom “Unterbrich die Kette!”. U filmu glume Nina Vukelić, Ena Ivanković, Iva Ivanković, Elena Last i Iva Martinović, a iza kamere je bila Lana Sabo. Filmom su učenice željele pokazati da nasilje uzrokuje nasilje i da većina ljudi na nasilje ne reagira, tj. zatvara oči ne želeći se miješati. Poruka filma je kako trebamo prekinuti niz, ne samo kao akteri, nego i kao promatrači.

Učenice je za natjecanje pripremala mr. Martina Budimir, profesorica njemačkog jezika u Ekonomskoj školi Požega koja je mentorica i bivšem učeniku OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, a sada učeniku Gimnazije Požega i srednje Glazbene škole Požega, Dominiku Budimiru. Dominik je za svoj film na natjecanju osvojio jednu od glavnih nagrada, električnu gitaru tvrtke Hagstrom. U poluminutnom filmu “Kinderrechte” glume Dominik Budimir i Martina Budimir. Poruka filma je da djeca imaju pravo na pogreške, a odrasli su iz svojih pogrešaka već davno trebali nešto naučiti. Dominik je na natjecanje poslao i svoju skladbu “Destiny”.

Izvor: Ekonomska škola, mr. Martina Budimir

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: