Nakon izvrsnog folklora Miroslav Škoro oduševio više tisuća gledatelja (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Festival koreografiranog folklora na kojemu su nastupili Gradsko KUD Požega, Folklorni ansambl „Lisinski“ iz Vinkovaca, KUD „Sklad“ iz Đakova i KUD „Mičevec“ iz okoline Velike Gorice donio je osam izlazaka sa točkama starogradskih pjesama i plesova naših krajeva. Pozornost posjetitelja posebno je dojmio konbert vrsnog autora i pjevača Miroslava Škore sa višečlanim sastavom u kojemu su uz tambure bili zabavni instrumenti, violina i prateći glasovi.

Tijekom nastupa folkloraša više tisuća gledatelja na praktički punom središnjem parkiralištu, te donjoj prometnici uživalo je i u autentičnim nošnjama starih vremena koje su pokazale život gradskih sredina proteklih stoljeća.

Škorin koncert pod nazivom „Mene zovu tambure“ bio je bogat i zanimljiv, a predstavio se brojnim tamburaškim, ali i zabavnim melodijama i to ponajviše onima za koje je on napisao tekst i glazbu ili samo jedno od toga. Prateći sastav i glasovi bili su na visini zadatka tako da su ljubitelji njegovih pjesama zasigurno zadovoljni napustili ovu večer. Uostalom koncert je pokazao da je Škoro istinska zvijezda koju narod i publika voli jer je napisao desetke uspješnica i hitova koje su glazbeni zaljubljenici prihvatili ne samo na slavonskim prostorima već u cijeloj zemlji pa čak i šire. Ovaj koncert donio je svu raskoš lijepih pjesama pa je to publika nagradila burnim pljeskom.

Dok je program trajao na festivalskoj pozornici živo je bilo u Vino-gradu gdje su se kušala vina ovdašnjih vinara, te delicije „Muzeja u loncu“, u pječakoj zoni su svirali tamburaši i ulični svirači, a veselo je bilo i u Dječjem parku kraj škole Julija Kempfa.

Večer je protekla u nastupu glazbenih sastava. U ugostiteljskom šastoru na Trg sv. Trojstva svirali su tamburaši „Srce bećarsko“ iz veličkog kraja, zatim u „Boltama“ je nastupila „Korzo trupa band“, u Saloonu novogradiški „Jocker band“, „Capitolu“ Dado uz „A je to band“ itd.

Ovaj festivalski dan donio je i noćni program kroz Festival elektronske glazbe u diskoteci „Platinum in“ od 23.30 sati.

Taj festival je žanrovski usmjeren na underground house glazbu i trajao je uz veliko zanimanje publike, posebice mladih, do ranih jutarnjih sati.
Nastupili su zagrebački DJ i producent Tom Bug, inače pobjednik Burn residency Croatia 2015. DJ natjecanja i predstavnik Hrvatske na Ibici u sklopu istog natjecanja koje je među najpoznatijim te vrste u svijetu, te pokretač House Fusion partyja.Tu su još bili Mario Mijatović i DJ Aleksandar Mucce iz Slavonskog Broda, te domaći požeški DJ i producent Topa. Bila je to kao i svake godine  odlična zabava uz urbane ritmove house glazbe, te vrhunsko ozvučenje i rasvjetu kluba.

 /Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: