Nakon dvije godine stanke ponovo se okupili raseljeni Vlatkovčani na druženju u rodnom selu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Na poticaj Franje Mihovića, nekadašnjeg žitelja sela Vlatkovac u čaglinskom kraju i ove godine okupili su se i to po treći puta Vlatkovčani rasuti po zemlji i inozemstvu. Selo je nekada imalo 600 stanovnika, a danas ni 50. Tu su najzastupljenija prezimena bila Mršić, Šegota, Vukušić, Rajković, Đaić, Voldin, Krakar, Jurković, Poje, Fumić, Mihović i druga.

-Drago mi je da smo se okupili nakon dvije godine kada je izostao ovaj susret  zbog epidemioloških mjera – kazao je pred tridesetak okupljenih Mihović, te se zahvalio na odazivu i potpori, kao i sponzorima.

Potporu za organizaciju dali su Općina Čaglin, Kutjevo d.d., Ugostiteljstvo Bilburger, Pekara Mrvica, te osobno bivši mještanin Ivan Đaić.

Ovdje su stigli Vlatkovčani koji sada žive u Austriji, te u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Našicama, Požegi i drugim mjestima.

U mjesnom Društvenom domu dobro su se proveselili uz zvuke harmonike oca i sina Dalibora i Darija Pamera, a harmoniku je zasvirao i Vlatkovački Požežanin Drago Vukušić koji je u ovoj prigodi pročitao svoje dvije pjesme o Vlatkovcu i nekadašnjem životu ljudi toga kraja.

Foto: Jelenko Topić

Više iz kategorije