Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Nakon dvije godine stanke ponovo se okupili raseljeni Vlatkovčani na druženju u rodnom selu /FOTOGALERIJA/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Nakon dvije godine stanke ponovo se okupili raseljeni Vlatkovčani na druženju u rodnom selu /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Nakon dvije godine stanke ponovo se okupili raseljeni Vlatkovčani na druženju u rodnom selu /FOTOGALERIJA/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na poticaj Franje Mihovića, nekadašnjeg žitelja sela Vlatkovac u čaglinskom kraju i ove godine okupili su se i to po treći puta Vlatkovčani rasuti po zemlji i inozemstvu. Selo je nekada imalo 600 stanovnika, a danas ni 50. Tu su najzastupljenija prezimena bila Mršić, Šegota, Vukušić, Rajković, Đaić, Voldin, Krakar, Jurković, Poje, Fumić, Mihović i druga.

-Drago mi je da smo se okupili nakon dvije godine kada je izostao ovaj susret  zbog epidemioloških mjera – kazao je pred tridesetak okupljenih Mihović, te se zahvalio na odazivu i potpori, kao i sponzorima.

Potporu za organizaciju dali su Općina Čaglin, Kutjevo d.d., Ugostiteljstvo Bilburger, Pekara Mrvica, te osobno bivši mještanin Ivan Đaić.

Ovdje su stigli Vlatkovčani koji sada žive u Austriji, te u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Našicama, Požegi i drugim mjestima.

U mjesnom Društvenom domu dobro su se proveselili uz zvuke harmonike oca i sina Dalibora i Darija Pamera, a harmoniku je zasvirao i Vlatkovački Požežanin Drago Vukušić koji je u ovoj prigodi pročitao svoje dvije pjesme o Vlatkovcu i nekadašnjem životu ljudi toga kraja.

Foto: Jelenko Topić

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.