Nakon dužeg niza godina ponovno će se u Čaglinu širiti mirisi tradicionalnih pekarskih proizvoda /FOTO/

Autor: D.K.

Odvažili su se dečki iz čaglinskog kraja i prije dva mjeseca otvorili dvije pekarske radnje u Pleternici gdje su u ponudu stavili tradicionalne proizvide kakvih se po kvaliteti u širem okruženju malo gdje može pronaći.
Iako su današnja vremena teška nemaju straha i odlučili su otvoriti još jednu i to u svom rodnom kraju Čaglinu, gdje takva vrsta same prizvodnje i prodavaonice nedostaje već dugi niz godina.
Svoje znanje koje je sticao kroz 18 godina rada u pekarstvu primijenit će Stjepan Mrva i vratiti ono svome kraju što mu pripada, tradicijski pekarski proizvodi kojima će malo tko moći odoljeti,, kako od samih mještana, a isto tako brojnih prolaznika jer pekara se nalazu u Čaglinu tik uz samu Državnu cestu koja povezuje Slavonski Brod i Našice.
Ono što će novootvorenu pekaru izdvajati od drugih prodavaonica u tom kraju je proizvodnja domaćeg kruha po starom dobrom receptu. Kvalitetnu proizvodnju će im omogućiti najnovija tehnologija s opremom kojom raspolažu. Uz to će praviti najbolje i najtraženije somune, lepinje različita peciva, lisnata tijedta s različitim punjenjima, uvijek svježe bureke…. kako kažu, sve po tajnom receptu kojeg samo oni znaju.
Njihova prednost, kao domaće tradicijske pekare je što će uvijek imati svježe proizvode i neće kao finalni proizvod biti iz zamrznute pripreme. Po tradicionalnim recepturama proizvode koje budu pekli čuvat će se tijekom dana u hladnjaku na 2°C tek toliko da se tijesto ne diže.
Otvaranjem prodavaonice u Čaglinu povećava se i broj zaposlenih u tom obrtu što je također bitno i u današnjem vremenu za svaku pohvalu.

Ne propustite biti vjerni kupac pekarnice Mrvica u Čaglinu koja će raditi radnim danom od 6,30 do 14,30, subotom od 6,30 do 12,30. Nedjeljom i praznikom pekara neće raditi.

Dobro došli u pekaru Mrvica u Čaglinu gdje će vas uvijek dočekati veselo i raspoloženo osoblje.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek