Nakon dugo vremena Gradska glazba Kutjevo kreće ponovno s radom [FOTO]

Autor: D.K.

 Na inicijativu gradonačelnika Josipa Budimira, nakon dugog niza godina, okupila se Gradska glazba Kutjevo. U listopadu prošle godine ponovno je osnovana udruga čiji je predsjednik Darko Božić, dugogodišnji član koji je i nakon prestanka rada kutjevačkog orkestra, ljubav prema glazbi nastavio njegovati u Puhačkom orkestru DVD-a Orahovica.

Ovih je dana održana prva kratka proba prije koje su članovi orkestra pregledali instrumente koje imaju, notne knjižice i ostalo potrebno za sam početak rada. Kao i prije, orkestar će voditi kapelnik Zoran Vlajnić koji je s Gradskom glazbom Kutjevo postizao velike uspjehe. Naime, orkestar će djelovati zajedno s Puhačkim orkestrom DVD-a Orahovica kao što je to i bio običaj.

Lijepe vijesti su te da je predsjednik kutjevačkog orkestra dobio već nekoliko upita za nastupe tijekom ove godine, a Grad Kutjevo i TZ Grada Kutjeva iskazali su veliku čast što će napokon manifestacije na području Grada moći uveličati puhački orkestar. Prva manifestacija na kojoj će nastupati bit će već za dva tjedna kada će voditi povorku maškara na Maskenbalu u Kutjevu.

Oni prvi okupljeni odsvirali su nekoliko glazbenih točki, a sudeći po onome što smo čuli i vidjeli, Gradska glazba Kutjevo vrlo će brzo zasjati kao i nekad. Najavili su se za dolazak još neki bivši članovi koji nisu mogli doći na prvu probu tako da se za početak očekuje više od 10 članova na probama, a ovim putem prenosimo poruku da su svi pozvani sudjelovati u orkestru – bivši članovi, ali i svi oni koji su spremni obnoviti znanje ili učiti svirati.

Na Facebook-u je napravljena nova stranica na kojoj ćete moći pratiti sve novosti o Gradskoj glazbi Kutjevo. Svi su pozvani pa  da označe stranicu sa „sviđa mi se“ i time podržie rad orkestra: Gradska glazba Kutjevo | Kutjevo | Facebook

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek