Nakon 52 godine opet u školskim klupama: Među ratarima i stočarima jedna kolegica je završila Akademiju likovnih umjetnosti

Autor: DK

POŽEGA – Nekadašnji učenici požeške Ratarnice, a današnje Poljoprivredno-prehrambene škole, okupili su se 52 godine nakon mature u gradu svoje mladosti. Od ondašnja četiri razreda ratara i stočara danas je živih 56, a 30 ih je došlo na ovo okupljanje koje priređuju svake dvije godine. Oni uglavnom žive u našoj zemlji,a ovdje su pristigli iz Splita, Rijeke, Zagreba i drugih mjesta.

U školi je bila prozivka iz dnevnika njihovih nekadašnjih razreda, a nastavili su druženje tijekom i nakon zajedničkog ručka. Svi su umirovljenici pa im ovakvi susreti zasigurno dobro dođu.

-Od cijele generacije 10 nas je završilo fakultete među kojima je kolegica Katica Slobođanin završila Akademiju likovnih umjetnosti u Montrealu što je bilo zahtjevno jer smo mi polazili trogodišnju srednju školu, a  svega oko trećine nas je radilo u svojoj struci – kaže nam Branko Rezo, koji je do mirovine bio profesor Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Više iz kategorije