Požega.eu

Nakon 12 godina predsjednikovanja Branka Mihalja novi čelnik Ivica Pospišil

PRIJE 7 GODINA
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Nakon 12 godina predsjednikovanja Branka Mihalja novi čelnik Ivica Pospišil Požega.eu | Nakon 12 godina predsjednikovanja Branka Mihalja novi čelnik Ivica Pospišil

PRIJE 7 GODINA
JELENKO TOPIĆ

KUTJEVO – Ovo je jedno od najboljih lovačkih društava jer se vodite metodom dobrom gospodara – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević obraćajući se sudionicima 81. godišnje skupštine Lovačkog društva „Slavonac“ u Kutjevu, a skupština je bila i izborna. Župan je izrazio stav županije da ovdašnjim lovcima ostanu na korištenje lovišta koja su desetljećima čuvali, te dodao da je pronađen model povrata dijela lovozakupnina lovačkim  udrugama čime će se unaprijediti njihov rad i više ulagati u gradnju lovno-tehničkih i lovno-gospodarskih objekata.

Zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar zahvalio je lovcima „Slavonca“ za sudjelovanje na gradskim manifestacijama i najavio daljnju potporu iz proračuna.

-Članice našeg Lovačkog saveza nisu izgubile ni jedno lovište jer su svi produžili ugovore o zakupu - kazao je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pohvalivši rad ovdašnjih lovaca.

Tajnim glasanjem među 60 članova izabrano je devet članova Izvršnog odbora, a za predsjednika dugogodišnji lovnik Ivica Pospišil, dok će ostali dužnosnici biti izabrani na prvoj sjednici tog odbora.

-Uz potporu grada Kutjeva i županije uz lanjski jubilej 80 godina uređena je lovačka kuća u Krndiji, dobro su organizirani lovovi, izgrađeni lovno-tehnički objekti, strijelci su uspješni, a dobro se organizira prihrana divljači itd- kazao je u izvješću o radu dosadašnji predsjednik Branko Mihalj. Dosadašnji lovnik Ivica Pospišil istakao je radne akcije, lov na štetočine, ubacivanje 60 fazana u lovište, te kupovinu stroja za izbacivanje glinenih golubova na strelištu. Voditelj lovno-gospodarske osnove Tomo Crnjac upozorio je na potrebu pregleda lisica na bjesnoću.

Predsjedavajući skupštine i dosadašnji potpredsjednik Zdenko Budimir u više je navrata morao presijecati žustru raspravu koju su vodili članovi „Slavonca“, no na kraju sve je prošlo u prijateljskom ozračju pogotovo tijekom druženja kada je nastupio glazbeni duo pod vodstvom Gorana Hruške.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo