Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Najveselija planinarska fešta: Više od 2.000 planinara uživalo u pitoresknim obroncima Krndije, vinima i glazbi /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

KUTJEVO – Više od dvije tisuće planinara okupilo se na tradicionalnom Kutjevačkom Martinju, turističko-gastronomskoj fešti koja se već tradicionalno održava u hrvatskoj prijestolnici vina.

Došli su iz brojnih planinarskih društava iz cijele Hrvatske, a velik broj zaljubljenika u planinarenje došao je i ove godine iz susjedne Bosne i Hercegovine za koje su vrijedni domaćini HPD-a Vidim dan prije pripremali gastro okrijepu od suhomesnatih delicija, slavonskih specijaliteta do kolača i slastica.

Naime, u sklopu Kutjevačkog Martinja nedjelja je redovito rezervirana za planinare. Na Trgu graševine, prije polaska ne neku od četiri predviđene planinarske staze, pozdravio ih je Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva zaželjevši im dobrodošlicu u Kutjevo te uživanje u prirodi, ali i gastro ponudi koju su im pripremili Kutjevčani, oduvijek poznati kao dobri domaćini.

Kolone planinara uputile su se u šetnju obroncima Krndije, uživajući u toplom jesenskom danu i pitoresknim prizorima kakve pruža priroda u jesen.

Po povratku s obronaka Krndije u centru Kutjeva već po tradiciji ih je dočekala glazba te su se mnogi zadržali na druženju uz ples, pjesmu i vrhunsku kapljicu uz poruku: Vidimo se dogodine! Kutjevačko Martinje, čini se, postaje najvećom planinarskom manifestacijom u Zlatnoj dolini.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.