Najveselija planinarska fešta: Više od 2.000 planinara uživalo u pitoresknim obroncima Krndije, vinima i glazbi /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

KUTJEVO – Više od dvije tisuće planinara okupilo se na tradicionalnom Kutjevačkom Martinju, turističko-gastronomskoj fešti koja se već tradicionalno održava u hrvatskoj prijestolnici vina.

Došli su iz brojnih planinarskih društava iz cijele Hrvatske, a velik broj zaljubljenika u planinarenje došao je i ove godine iz susjedne Bosne i Hercegovine za koje su vrijedni domaćini HPD-a Vidim dan prije pripremali gastro okrijepu od suhomesnatih delicija, slavonskih specijaliteta do kolača i slastica.

Naime, u sklopu Kutjevačkog Martinja nedjelja je redovito rezervirana za planinare. Na Trgu graševine, prije polaska ne neku od četiri predviđene planinarske staze, pozdravio ih je Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva zaželjevši im dobrodošlicu u Kutjevo te uživanje u prirodi, ali i gastro ponudi koju su im pripremili Kutjevčani, oduvijek poznati kao dobri domaćini.

Kolone planinara uputile su se u šetnju obroncima Krndije, uživajući u toplom jesenskom danu i pitoresknim prizorima kakve pruža priroda u jesen.

Po povratku s obronaka Krndije u centru Kutjeva već po tradiciji ih je dočekala glazba te su se mnogi zadržali na druženju uz ples, pjesmu i vrhunsku kapljicu uz poruku: Vidimo se dogodine!
Kutjevačko Martinje, čini se, postaje najvećom planinarskom manifestacijom u Zlatnoj dolini.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek