Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Najveći pad broja upisanih prvašića bilježe škole u Pleternici i Pakracu dok ona u Bresovcu bilježi 12, a Cesarićeva u Požegi 11 više u odnosu na prošlu školsku godinu

PRIJE 6 DANA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Najveći pad broja upisanih prvašića bilježe škole u Pleternici i Pakracu dok ona u Bresovcu bilježi 12, a Cesarićeva u Požegi 11 više u odnosu na prošlu školsku godinu Požega.eu | Najveći pad broja upisanih prvašića bilježe škole u Pleternici i Pakracu dok ona u Bresovcu bilježi 12, a Cesarićeva u Požegi 11 više u odnosu na prošlu školsku godinu

PRIJE 6 DANA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Gledajući broj upisanih prvašića u osnovne škole na području Požeško-slavonske županije ukupno su, prema zadnjim podacima upisana 24 prvašića manje, dakle jedan cijeli razred.
Zabrinjavajuća situacija u pleternici i Pakracu
Najveći pad broja upisanih prvašića evidentan je na području grada Pleternice gdje je 19 prvašića upisano manje u odnosu na prošlu godinu koju brojku bilježi i Osnovna škola u Pakracu. Manji broj upisanih bilježi i Osnovna škola Julija Kempfa, 11 prvašića manje te Osnovna škola u Lipiku 7, Kutjevu 5, Jakšiću i Velikoj 2 te Trenkovu jedan manje prvašić.
Brestovačka škola ima razloga za zadovoljstvo
S većim brojem upisanih prvašića može se pohvaliti brestovačka Osnovna škola koja upisuje 12 prvašića više u odnosu na prošlu godinu, dakle njih 27. Slijedi Osnovna škola Dobriše Cesarića Požega koja će također imati 11 prvašića više, a Katolička u Požegi 9. Kaptolačka škola ima upisanih šest prvašića više, Kanižlićeva u Požegi troje, a škola u Čaglinu jednog.
Osnovna škola u Poljani ima isti broj upisanih prvašića, njih deset, kao i prošlu školsku godinu.
Koju nam poruku govori manji broj upisane djece teško je bez dodatnih analiza komentirati. U svakom slučaju situacija nije dobra.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.