Najstarije požeške novine predstavljene u digitalnom obliku

Autor: pozega.hr

U dvorani mudrosti Gradske knjižnice Požega održano predstavljanje projekta digitalizacije najstarijih požeških novina, „Glasnika županije požeške“, koji je izlazio u razdoblju od 1891. do 1919. godine.

Prisutne je na početku pozdravila Mirela Pavličić Hein, ravnateljica Gradskog muzeja Požega, zahvalivši se Gradskoj knjižnici Požega na ustupljenom prostoru i suradnji, pojasnivši potrebu za digitalizacijom muzejskih predmeta poput starih novina. Ravnateljica se zahvalila i Gradu Požegi na financiranju ovoga projekta.

Potom se u ime Grada Požege i gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića okupljenima obratio gradonačelnikov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević, koji se zahvalio Muzeju na ovakvim projektima, naglasio višestruku dobit digitalizacije te najavio potporu Grada i pri budućim takvim ili sličnim projektima. 

Ivana Domanović, kustosica Povijesnog odjela muzeja, ukratko je prisutnima pojasnila važnost „Glasnika županije požeške“ te prezentirala kako koristiti digitalizirane sadržaje. 

Poveznicu za digitalizirane novine možete pronaći na službenoj stranici Gradskog muzeja Požega te na poveznici https://library.foi.hr/lib/knjiga.php?B=1&H=gmp&dm=0&item=N00160.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek