Najsestra godine Natalija Dopuđ

Autor: Jelenko Topić

 

POŽEGA – U povodu  Međunarodnog dana sestrinstva gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenikom Darkom Puljašićem primio je Najsestru godine Nataliju Dopuđ i Ružicu Dijaković, predsjednicu požeške podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara, te im uputio čestitke.

-Osim humanog pristupa vaš posao je stalna briga za ljude jer im svakodnevno pomažete u rješavanju njihovih problema- naglasio je u čestitci Neferović, te im uručio cvijeće.

Ružica Dijaković je kazala da unazad dvadesetak godina u našem kraju po posebnim kriterijima uključujući odgovornost i aktivnost u radu biraju Najsestru godine, a to je za 2015. Natalija Dopuđ, zaposlena na onkološkom dijelu Opće županijske bolnice u Požegi. Sada u Požeškoj kotlini imamo blizu 500 medicinskih sestara i tehničara od čega ih 250 radi u ovoj bolnici, a u posljednjim desetljećima sve je više sestara sa visokom naobrazbom.

-Čast je i zadovoljstvo biti sestra godine, ali i obaveza, a uz ljubaznost, komunikativnost, ljudskost i osmijeh postižu se dobre reakcije bolesnika čemu mi težimo- kazala je Natalija Dopuđ zahvalivši se na upućenim čestitkama među kojima je i ona zamjenika gradonačelnika Darka Puljašića, koji je inače ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

-Medicinske sestre su snaga koja pokreće i održavaju zdravstveni sustav, te su one dobra duša svake zdravstvene ustanove-istakao je Puljašić.

Uz svoj dan medicinske sestre će imati i zabavno-glazbenu večer ovog petka 15. svibnja u Požegi.

Više iz kategorije