NAJPRIJE TEORIJA, PA ONDA PRAKTIČNI DIO: Obuku za vatrogasce polazi 45 članova vatrogasnih društava

Autor: DK

POŽEGA – Čak  45 polaznika s područja Požeško-slavonske županije i to iz vatrogasnih centara Brestovac, Velika, Kaptol, Kutjevo, Čaglin i Požega polazi u prostorijama požeškog Vatrogasnog doma obuku za vatrogasce kroz sedam nastavnih predmeta. Teoretska nastava počela je 6. ovog mjeseca i trajat će do 17. Ožujka i to u večernjim satima, točnije od 19. do 22.  sata). Nakon završene teorijske nastave polaže se ispit te se izvodi praktična obuka. Završetkom teorijske i praktične obuke polaznici stječu zvanje vatrogasca. Nastava će sveukupno vremenski trajati više od mjesec dana.

-U programu osposobljavanja za zvanje vatrogasac obrađuje se u sedam nastavnih predmeta kao što su Ustrojstvo zaštite od požara, zakonska regulativa, prava i obveze vatrogasca na intervenciji, zatim o gorenju i gašenju, protupožarnoj preventivi, te vatrogasnim spravama i opremi. Nadalje se uči o Vatrogasnoj taktici, te Tehničkoj službi u vatrogastvu, a sve naučeno  provodi se praktično kroz predmet Vatrogasne vježbe- kazao nam je  zapovjednik DVD Požega dipl. ing.Drago Adžić.

Nastavu izvode članovi DVD Požega i to Drago Adžić, zapovjednik, Ignjac Nikolić, vatrogasni tehničar, Renato Mautner, vatrogasni tehničar, te djelatnici JVP Požega na čelu sa zapovjednikom ing. Zdenkom Mautnerom ing. Hrunka i Jurajem Radićem.

Polaznici škole mahom su izašli iz vatrogasne mladeži svojih DVD-a te su tek navršili 18 godina i stječu svoja prva vatrogasna zvanja. Uzimajući u obzir dob očekuje se da dugo godina djeluju intervenirajući i pomažući kao vatrogasci.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »