Najmlađi sugrađani s područja općine Jakšić na prijemu i darivanju kod općinskog načelnika Ivice Kovačevića /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević upriličio je, na blagdan sv. Nikole, prijem za svoje najmlađe sugrađane i njihove roditelje kako bi im uručio financijske potpore. To je samo jedna od pronatalitetna mjera za koju su u proračunu osigurana financijska sredstva.  

Na prijem je pozvan 21 najmlađi sugrađanin, odnosno sugrađanka sa svojim roditeljima, Toliko se rodilo u drugoj polovici godine dok je na prethodnom prijemu bilo 18 novorođenih u prvom dijelu 2019.  

Načelnik Kovačević se zahvalio roditeljima na dolasku i čestitao na povećanju obitelji izražavajući uvjerenje kako to nije njihov zadnji susret u toj prigodi te naglasio kako se poduzimaju nove mjere za proširenje postojećeg vrtića u kojem bi trebalo biti mjesta za svu djecu s područja općine Jakšić.

-Ovo je već postalo tradicionalno okupljanje i darivanje novorođenih s područja naše općine. To je drugo okupljanje ove godine. Do sada je prema našim evidencijama rođeno 38 beba s područja općine Jakšić. Prema prvim podacima evidentiran je i manji broj umrlih u odnosu na prošlu godinu. S tim ćemo podatkom još pričekati do kraja godine kada ćemo imati točnu brojku. Meni je drago što mogu biti u ovakvim prigodama i uručivati roditeljima pripadajuće im naknade. Uvjren sam da ćemo naredne godine povećati financijski iznos naknada. Za prvo dijete je  ove godine tisuću kuna, drugo 1.500, treće dvije tisuće i za svako naredno po tisuću kuna više. To je skromna pomoć. Nastojimo voditi veliku brigu o našim mladima jer bez mladosti nema niti budućnosti – rekao je načelnik općine Jašić Ivica Kovačević.   

[FAG id=269489]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek